LA JUSTÍCIA AVISA ELS CDR QUE ENVOLTAR L’ESTACIÓ DE SANTS ÉS “VIOLÈNCIA “

Aquest matí la secció segona de l’Audiència Nacional ha ratificat l’absolució de l’activista Tamara Carrasco. Els magistrats consideren, com la jutge de primera instància, que l’acusació del ministeri fiscal, tot i que al principi era de terrorisme, no havia de reeixir. Ara bé, això no treu que els togats aprofitin l’avinentesa per emetre advertències als activistes, i en concret, a l’activisme independentista.

En concret, recorden que els arxius de whatsapp de Carrasco eren per les convocatòries del 26 i 27 de març de 2018. Uns dies que segons el Tribunal “no es pot qüestionar que es van donar situacions de violència sobre les persones i les coses”. “No es pot arribar a una altra conclusió quan es vessa oli a les principals vies de circul·lació, quan es col·loquen i cremen bales de palla, quan es tallen vies fèrries o quan s’envolta l’estació de tren i metro de Sants, o una protesta davant la Tresoreria General de la Seguretat social, accions de les que es va fer eco Tamara”, adverteix l’Audiència.

Segons el Tribunal, a través d’aquestes accions es desplega una “vis compulsiva a través de la qual es trenca la normalitat de la convivència i es priva a les persones de l’ús pacífic del dret”. En aquest sentit, assegura que aquestes protestes limiten el dret a la lliure circul·lació. Així mateix, insisteix que en democràcia les queixes han de ser “en el marc de protestes pacífiques i respectuoses amb els drets de la resta”.
Informa:ELMON.CAT (22-1-2021)

224 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: