LA ” JUSTÍCIA ESPANYOLA ” SITUA TORRA A LES PORTES D’UN SEGON JUDICI PER LA PANCARTA

El president inhabilitat, Quim Torra, es podria tornar a trobar en un judici per desobediència per haver penjat una pancarta a favor dels presos polítics malgrat que ja ha estat inhabilitats per a càrrec públic durant 18 mesos per aquesta causa amb una sentència del Suprem el setembre del 2020. Quim Torra haurà de tornar a seure en el banc dels acusats per una segona causa ben similar a la que va provocar la seva inhabilitació.
La jutgessa que instrueix aquesta segona causa considera que hi ha novament indicis de desobediència per no haver despenjat a temps la pancarta en defensa dels presos i exiliats el setembre del 2019. Ara, dona 10 dies a la Fiscalia i també a l’entitat unionista Impulso Ciudadano perquè presentin els escrits d’acusació sol·licitant l’obertura de judici oral, el sobreseïment de la causa o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries que considerin imprescindibles.

En la interlocutòria, que es pot recórrer, la jutgessa conclou que Torra va incórrer presumptament en un delicte “menys greu” de desobediència per la seva “falta d’acatament” a l’ordre judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Informa:ELMON.CAT (4-1-2021)

323 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: