LA JUTGESSA DEL 13 ENVIA AL JUDICI 38 EXC√ÄRRECS DEL GOVERN PER L’1-O

El jutjat d’instrucci√≥ 13 de Barcelona ha declarat concl√≤s el sumari contra una trentena d’exc√†rrecs del Govern per l’organitzaci√≥ de l’1-O i ha acordat remetre les interlocut√≤ries i les peces de convicci√≥ a l’Audi√®ncia de Barcelona per a la celebraci√≥ del judici oral. La titular d’aquest jutjat, Alejandra Gil, puntualitza a m√©s a la lletrada de l’Administraci√≥ de Just√≠cia que expressi els recursos d’apel¬∑laci√≥ que hi hagi pendents.

En la resoluci√≥, la magistrada processa els 30 c√†rrecs i exc√†rrecs del Govern, la c√ļpula de la CCMA i empresaris de companyies com Unipost per presumptes delictes com la malversaci√≥ de cabals p√ļblics, desobedi√®ncia, falsedat documental, revelaci√≥ de secrets i prevaricaci√≥, per√≤ excloent altres delictes com la rebel¬∑li√≥ i la sedici√≥.

Es tracta d’una trentena de c√†rrecs de la Generalitat en aquell moment, com ara Antoni Molons, llavors secretari de Difusi√≥ i Atenci√≥ Ciutadana; Joaquim Nin, ex-secretari general de Presid√®ncia; Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Fam√≠lia; Aleix Villatoro, ex-secretari general del Departament d’Exteriors; Amadeu Altafaj, exdirector de la representaci√≥ de la Generalitat davant la UE, o Albert Royo, exsecretari general del Diplocat i tamb√© la vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, N√ļria Llorach; els directors de TVC, Vicent Sanchis, i de Catalunya R√†dio, Sa√ľl Gordillo.

El 13 ignora la Fiscalia

En un escrit del 4 d’agost, la Fiscalia havia demanat el Jutjat que s’ampli√©s de nou la instrucci√≥ de la causa uns altres 12 mesos, ja que encara hi ha recursos pendents de resoldre, i avisava que es podia inc√≥rrer en “vulneraci√≥ del dret fonamental a la tutela judicial efectiva”. La Fiscalia de Barcelona va rec√≥rrer la interlocut√≤ria de processament perqu√® es process√©s tamb√© per organitzaci√≥ criminal a 28 dels investigats.

En la seva ordre de processament, la jutgessa va constatar que suposadament tenien un “pla com√ļ” i que existia el ferm prop√≤sit del Govern per impulsar l’1-O. A m√©s, diu, tenien la voluntat de celebrar una consulta referend√†ria, assajada el novembre de 2014, “amb la finalitat d’exercir el dret d’autodeterminaci√≥ i la constituci√≥ d’un nou estat, independent d’Espanya, i que va tenir la seva plasmaci√≥ en el refer√®ndum de l’1 d’octubre de 2017 i el seu corol¬∑lari en la declaraci√≥ d’independ√®ncia realitzada pel president de la Generalitat el 27 d’octubre en el Parlament”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-9-2020)

125 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: