La jutgessa de Barcelona que investiga diversos ex-alts c√†rrecs del Govern per l’1-O ha citat com a imputat per desobedi√®ncia el responsable de la direcci√≥ comercial i de m√†rqueting de la Corporaci√≥ Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Mart√≠ Patxot, per l’emissi√≥ d’anuncis sobre el refer√®ndum.

En un acte, al qual ha tingut acc√©s Efe, la titular del jutjat d’instrucci√≥ n√ļmero 13 de Barcelona ha citat per a aquest divendres, 22 de mar√ß, el responsable comercial de la CCMA per l’emissi√≥ dels anuncis sobre la celebraci√≥ i promoci√≥ de la participaci√≥ en el refer√®ndum de l’1-O en els mitjans p√ļblics de la Generalitat al setembre del 2017. Fonts de la CCMA consultades per Efe no han volgut fer declaracions sobre aquesta imputaci√≥.

La jutgessa, que mant√© imputada la llavors m√†xima responsable de la CCMA N√ļria Llorach i els directors de TV3 i Catalunya R√†dio, ha reclamat a l’organisme que dirigeix els mitjans p√ļblics de la Generalitat que aporti una certificaci√≥ de les emissions de l’anunci de la campanya de “Civisme” durant el setembre del 2017, especificant els dies en qu√® es van publicar.

La jutgessa tamb√© ha requerit a la CCMA el contingut de les gravacions en r√†dio i els elements videogr√†fics d’aquests anuncis de la campanya “Civisme” que, sota el logotip de la Generalitat, mostraven unes vies de tren que es bifurcaven amb l’esl√≤gan: “Has nascut amb la capacitat de decidir, hi renunciar√†s?”.

L’elaboraci√≥ i emissi√≥ de la campanya “Civisme” √©s una de les bases en qu√® es fonamenta l’acusaci√≥ per malversaci√≥ en el judici a la c√ļpula del proc√©s al Tribunal Suprem, ja que la CCMA va emetre dues factures de 93.000 i 180.000 euros a la Conselleria de Presid√®ncia, si b√© el conseller Jordi Turull al¬∑lega que no havien de pagar-se perqu√®¬†estaven¬†dins un contracte marc.

 

Nega cap adjudicació irregular al 13

 

 

D’una altra banda, la jutgessa ha desestimat el recurs de nul¬∑litat de tota la causa interposat per alguns dels acusats, en no apreciar “cap infracci√≥” en les normes de repartiment quan es va adjudicar la investigaci√≥ sobre els preparatius del refer√®ndum al magistrat Juan Antonio Ram√≠rez Sunyer, ja mort.

Algunes de les defenses van demanar la nul¬∑litat de la causa en considerar que estava viciada d’origen perqu√® es va adjudicar de forma “irregular” al titular del jutjat d’instrucci√≥ n√ļmero 13 de Barcelona per la seva “obsessi√≥” amb el proc√©s independentista.

Per contra, la jutgessa Alejandra Gil, que substitueix Ram√≠rez Sunyer, sost√© que la petici√≥ de nul¬∑litat parteix d’una “premissa err√≤nia”, ja que quan el 27 de gener del 2017 es va presentar la den√ļncia que va donar peu a l’obertura d’aquesta causa la norma de repartiment no exclo√Įa els magistrats que estaven de gu√†rdia.

La jutgessa insisteix que no nom√©s no es va cometre cap infracci√≥ de les normes de repartiment, sin√≥ que l’adjudicaci√≥ al jutjat 13 es va dur a terme de manera “inform√†tica i aleat√≤ria”, per la qual cosa desestima l’incident de nul¬∑litat per anul¬∑lar tota la causa.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-3-2019)