LA JUTGESSA QUE DESAUTORITZA LA FISCALIA I FA UN ENVIT AL SUPREM

“La jutgessa que desautoritza la fiscalia i fa un envit al Suprem ”
( JOS√Č ANTICH )

Els set presos pol√≠tics que compleixen condemna a la pres√≥ de Lledoners ja poden gaudir del tercer grau penitenciari ‚ÄĒanar a dormir a la pres√≥ de dilluns a dijous‚ÄĒsegons el criteri de les diferents interlocut√≤ries emeses aquest dimecres per la jutgessa de vigil√†ncia penitenci√†ria n√ļmero 5 de Catalunya, la magistrada Mar√≠a Jes√ļs Arnau Sala. Dormiran tanmateix a la pres√≥ i no es far√† efectiu perqu√® la q√ľesti√≥ del tercer grau i del 100.2 ha estat elevada al Tribunal Suprem mitjan√ßant una filigrana jur√≠dica que ha tornat a donar veu i vot al tribunal sentenciador. Junqueras, Turull, Rull, Romeva, Forn, Cuixart i S√°nchez continuaran sense poder gaudir de cap de les limitades sortides per anar a treballar o fer voluntariat que permet el reglament penitenciari pel simple fet de ser presos pol√≠tics, encara que no se’ls en reconegui la condici√≥.

Les interlocut√≤ries de la jutgessa Arnau s√≥n tota una desautoritzaci√≥ dels arguments exposats per la fiscalia per denegar-los el tercer grau i un envit al Suprem, que haur√† de resoldre conforme a dret una decisi√≥ molt travada pel jutjat de vigil√†ncia penitenci√†ria. Per exemple, quan diu respecte a l’escrit del fiscal que cont√© posicions “manifestament esbiaixades, incompletes i, en el present cas, fins i tot tendencioses”. O quan li recrimina que es queixi per descon√®ixer el nombre de sessions i els horaris planificats per l’equip t√®cnic del centre penitenciari per a la rehabilitaci√≥: “Aix√≤ √©s inacceptable, quan aquest requeriment contuma√ß no ha estat mai plantejat pel fiscal en el cas de cap intern del qual tingui not√≠cia aquesta jutjadora, ni fins i tot en delictes molt greus”, i en cita alguns. Per concloure la reprimenda amb el que, segons el seu parer, es despr√®n de les argumentacions del fiscal, “donar un c√†stig exemplar als condemnats per la causa esmentada”.

Per tant, la jutgessa no t√© cap dubte que l’administraci√≥ penitenci√†ria ha acordat correctament la progressi√≥ a tercer grau en r√®gim obert com√ļ. Qu√® passar√† ara? Doncs una cosa molt senzilla, la sala tercera del Suprem que presideix el jutge Manuel Marchena haur√† de donar per bo l’escrit de la jutgessa o, contr√†riament, tombar-lo i mantenir-los a pres√≥ sense dret als avantatges que estan reglats en la legislaci√≥ per a qualsevol dels presos. O sigui, que prosperi la tesi que ha tombat la jutgessa Arnau d’un c√†stig exemplar als membres del Govern i als l√≠ders de les entitats sobiranistes condemnats pel proc√©s.

Hi ha pocs dubtes que Marchena s’alinear√† amb la segona opci√≥, d’acord amb tots els seus moviments en aquesta causa. Per√≤ res no surt del tot gratis i haur√† de mullar-se novament despr√©s de la interlocut√≤ria del jutjat de vigil√†ncia penitenci√†ria. No sempre la polititzada sala del Suprem acaba tenint alg√ļ que la posa en un comprom√≠s des de dins del sistema.

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-8-2020)

197 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: