LA JUTJA DESESTIMA LES CAUTELARS DEL PDECat I NO BLOQUEJA EL PARTIT DE PUIGDEMONT

La jutge ha rebutjat les mesures cautelars que havia demanat el PDECat i no bloquejar√† el partit a Carles Puigdemont. Segons la resoluci√≥, a la qual ha tingut acc√©s l’ARA, la magistrada considera que el Partit Dem√≤crata no t√© un inter√®s “leg√≠tim” per deixar en suspens JxCat ni demanar que s’anul¬∑lin tots els acords presos pel partit de Junts des que Puigdemont es va fer amb el control de les sigles.

“Els sup√≤sits d’incompliment de r√®gim de convocat√≤ria i d’adopci√≥ d’acords [de l’assemblea de JxCat impugnada pel PDECat] no es troben en connexi√≥ amb els interessos exposats pel demanadant [Partit Dem√≤crata] (…), quan aquests interessos es relacionen per part del propi demandant amb decisions adoptades pel partit de JxCat amb posterioritat [de l’assemblea impugnada]”, diu la resoluci√≥. √Čs a dir, la jutge considera que les queixes del PDECat -apropiaci√≥ del capital pol√≠tic o lesi√≥ dels interessos econ√≤mics perqu√® comparteixen coalicions- no s√≥n atribu√Įbles a l’assemblea que va permetre a Puigdmont fer-se amb el control del partit el 27 de juny.

Tamb√© dona un altre argument, agafant-se al Codi Civil. La jutge recorda que no totes les “irregularitats” s√≥n causa de nul¬∑litat i que les al¬∑legades pel PDECat, que tenen a veure amb la convocat√≤ria de l’assemblea, no anul¬∑larien tots els acords posteriors que ha pres Junts per Catalunya.

Des del PDECat, despr√©s de con√®ixer la decisi√≥, han em√®s un comunicat en qu√® asseguren que “s’acreditar√† la seva condici√≥ d’interessat leg√≠tim” per tal que es revoquin els acords presos per part del partit de Puigdemont. Tamb√© es mant√© “ferm” que ha actuat correctament i lamenta la situaci√≥ creada per l’actuaci√≥ de l’expresident que consideren “irregular” i “poc √®tica”.

L’assemblea que va servir a Puigdemont per prendre el control de JxCat es va fer per tel√®fon

Per entendre la causa cal rebobinar el dia 27 de juny. Va ser llavors que l’expresident va prendre el control del partit de Junts, que fins llavors havia estat a l’√≤rbita del Partit Dem√≤crata. En aquell moment la presidenta -instrumental- de JxCat era Laia Canet Sarri, treballadora del PDECat, que el 2018 va registrar el partit per ordre de la llavors coordinadora general, Marta Pascal. Amb ella s’hi van col¬∑locar Pol Xart i Anna Soriano a la tresoreria i secretaria general.

Segons va explicar Canet Sarri, a la vista sobre el cas que es va celebrar el dia 25 de setembre, des de llavors havia transmès diverses vegades a la direcció del PDECat que volia deixar de constar com a representant de JxCat al registre de partits sense èxit. El juny li va sortir l’oportunitat de fer-ho a través de Puigdemont i ho va fer sense convocar ni a Xart ni a Soriano.

El dia 27 de juny es van produir diverses trucades telef√≤niques -amb l’advocat Joaquim Jubert, ara membre de la direcci√≥ de JxCat com a intermediari- que van servir per fer el canvi de direcci√≥ davant el registre de partits i situar-hi afins a Puigdemont: Carles Valls, alcalde de Baleny√† com a president; Irene Negre com a tresorera; Montse Morante com a secretaria general, i Josep Pag√®s com a defensor del militant. Aquesta direcci√≥ va conduir Junts fins el 9 d’agost, quan l’assemblea de partit va escollir Puigdemont com a president i Jordi S√†nchez com a secretari general.

El president del PDECat, David Bonveh√≠ no es va assabentar de l’operaci√≥ fins el 7 de juliol, quan li va comunicar Jordi S√†nchez. Ell no havia donat el vistiplau per aquest canvi, que significava perdre el control de JxCat. Un cop conguda l’operaci√≥ de Puigdemont, el Partit Dem√≤crata va comen√ßar a estudiar accions legals i el 6 d’agost va interposar una demanda perqu√® considera que les sigles s√≥n seves i que el canvi de noms no s‚Äôhavia fet legalment.

De fet, el PDECat al¬∑lega que existeix un acord entre Puigdemont, S√†nchez i Bonveh√≠ – publicat per l’ARA- en qu√® s’estableix que no es pot utilitzar la marca sense acord entre les parts. Tanmateix, el Partit Dem√≤crata no l’ha aportat a la causa.

Informa:ARA.CAT (5-10-2020)

163 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: