LA LLENGUA VIPERINA DE JIM√ČNEZ LOSANTOS LI PASSA FACTURA

Federico Jim√©nez Losantos √©s un personatge que sobretot odia. Les seves al¬∑locucions, els seus sermons matinals, contenen insults i destil¬∑len bilis contra tot aquell a qui considera diferent. El catal√†, el basc, la dona d’esquerres, les feministes, els homosexuals, els immigrants, qualsevol d’aquests col¬∑lectius esdev√© blanc dels seus atacs, i amb alguna excepci√≥, com quan va atacar a l’exdirector d”ABC’, Jos√© Antonio Zarzalejos, els jutges decideixen que surti sempre impune de les den√ļncies que es cursen contra ell. L’√ļltima diana contra qui ha disparat tota la seva malvolen√ßa ha estat el cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella, natural del Matarranya, a qui acusa de “tra√Įdor” per manifestar que parla en catal√†: “… ‘Els que parlem catal√†’. No, tu parles xapurri√°u, que √©s un dialecte vagament emparentat amb el valenci√†, ni tan sols amb el catal√†. Tra√Įdor, Judes al teu costat era una persona de fiar”.

Arran d’aquest nou estirabot des del seu programa matinal, Cretes, vila natal del religi√≥s, ha exigit al comunicador d’extrema dreta que es retracti i demani perd√≥. L’ajuntament, governat pel PP amb majoria absoluta, considera que els insults de Losantos “superen qualsevol l√≠mit”. Segons, l’alcalde, Fernando Camps, les acusacions d’aquest locutor han estat rebudes al poble amb indignaci√≥ i han manifestat el seu suport a Omella, un personatge molt estimat.

Camps tamb√© ha volgut desmarcar el bisbe barcelon√≠ de l’independentisme, com arriba a afirmar el periodista ultra, i considera que √©s l√≤gic que manifesti a la Ciutat Comtal que parla en catal√†, i “que quan vingui aqu√≠ digui que parlar el xapurri√°u o catal√†. Mai hem tingut cap problema en aquest sentit (en la denominaci√≥ de la llengua)”.

Omella compta amb una plaça amb el seu nom a Cretes.
Informa:RACOCATALÀ.CAT (8-VII-2021)

100 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: