LA LLENGUA VIPERINA DE JIMÉNEZ LOSANTOS LI PASSA FACTURA

Federico JimĂ©nez Losantos Ă©s un personatge que sobretot odia. Les seves al·locucions, els seus sermons matinals, contenen insults i destil·len bilis contra tot aquell a qui considera diferent. El catalĂ , el basc, la dona d’esquerres, les feministes, els homosexuals, els immigrants, qualsevol d’aquests col·lectius esdevĂ© blanc dels seus atacs, i amb alguna excepciĂł, com quan va atacar a l’exdirector d”ABC’, JosĂ© Antonio Zarzalejos, els jutges decideixen que surti sempre impune de les denĂșncies que es cursen contra ell. L’Ășltima diana contra qui ha disparat tota la seva malvolença ha estat el cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella, natural del Matarranya, a qui acusa de “traĂŻdor” per manifestar que parla en catalĂ : “… ‘Els que parlem catalĂ ’. No, tu parles xapurriĂĄu, que Ă©s un dialecte vagament emparentat amb el valenciĂ , ni tan sols amb el catalĂ . TraĂŻdor, Judes al teu costat era una persona de fiar”.

Arran d’aquest nou estirabot des del seu programa matinal, Cretes, vila natal del religiĂłs, ha exigit al comunicador d’extrema dreta que es retracti i demani perdĂł. L’ajuntament, governat pel PP amb majoria absoluta, considera que els insults de Losantos “superen qualsevol lĂ­mit”. Segons, l’alcalde, Fernando Camps, les acusacions d’aquest locutor han estat rebudes al poble amb indignaciĂł i han manifestat el seu suport a Omella, un personatge molt estimat.

Camps tambĂ© ha volgut desmarcar el bisbe barcelonĂ­ de l’independentisme, com arriba a afirmar el periodista ultra, i considera que Ă©s lĂČgic que manifesti a la Ciutat Comtal que parla en catalĂ , i “que quan vingui aquĂ­ digui que parlar el xapurriĂĄu o catalĂ . Mai hem tingut cap problema en aquest sentit (en la denominaciĂł de la llengua)”.

Omella compta amb una plaça amb el seu nom a Cretes.
Informa:RACOCATALÀ.CAT (8-VII-2021)

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: