LA MAJORIA DE CATALANS SUSPENEN EL GOBIERNO PEL CORONAVIRUS

Una majoria de catalans, el 53,6%, considera que el Govern sap com resoldre els problemes provocats per la pandèmia del coronavirus, i un 45,5% sostenen que necessita més competències per poder fer-ho. Per contra, suspenen l’actuació del govern espanyol: un 50,3% afirma que que no sap com afrontar la pandèmia que ja ha causat més de 24.500 morts a l’Estat espanyol.

Així ho revela l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) sobre l’impacte de la Covid-19, que recull la valoració de la gestió de la pandèmia. En el cas del Govern, són majoria els que sostenen que l’executiu de Quim Torra sap com gestionar la crisi del coronavirus, si bé no ho pot fer per manca de competències, un fet que han denunciat reiteradament els membres del Govern. Son un 40,4% els que afirmen que no sap com fer-ho.

Preguntats pel govern espanyol, la meitat dels enquestats consideren que no sap resoldre els problemes de la pandèmia, mentre que un 43,5% avala la seva gestió. Un 19,1% dels catalans sostenen que l’executiu de Pedro Sánchez necessita més competències, el 16% que sap com fer-ho però li falta temps i només un 8,4% afirmen que els està resolent.

Símptomes
L’enquesta pregunta per la salut dels catalans. El 8,6% dels enquestats afirmen que han tingut símptomes del coronavirus i una gran majoria d’aquests no han estat diagnosticats. De fet només un 1,4% ho han estat. La mostra destaca que un 19,1% dels enquestats tenen dubtes de si han tingut símptomes perquè durant uns dies no s’han trobat bé, mentre que un 71,2% diuen que no han tingut símptomes del virus.

Desconfiança en les residències
L’enquesta del CEO mostra la desconfiança dels catalans en les residències per atendre les necessitats mèdiques de persones malaltes durant la pandèmia del coronavirus. Així, en una escala entre el 0 (cap confiança) i el 10 (total confiança), els enquestats situen en un 3,71 la seva confiança en les residències o asils per a ancians de la seva àrea i en un 3,44 les residències o asils per a ancians del conjunt del país.

Contrasta amb la valoració que fan dels hospitals: valoren amb un 7,20 la confiança als hospitals de la seva àrea i en un 7,12 els hospitals del conjunt de Catalunya.

Preocupació pel coronavirus

El 55,6% dels enquestats afirmen que estan molt preocupats pel desenvolupament i la propagació de la Covid-19, el 39,4% bastant preocupats, el 4,1% poc preocupats, el 0,6% gens, i el 0,4% no contesta.

Pel que fa a les perspectives econòmiques derivades de la crisi pel coronavirus, un 26,9% dels catalans creuen que tindran dificultats o moltes dificultats econòmiques per arribar a final de mes. De fet, un 59,6% preveu que l’economia quedi afeblida durant uns quants anys i un 30,5% auguren que serà per molts anys.

Informa:ELNACIONAL.CAT (30-4-2020)

272 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: