LA MAJORIA DE CENTRES DE SALUT DE LES BALEARS MATEN LA LLENGUA CATALANA DELS PACIENTS

Les denĂşncies sĂłn reiterades i continues, pacients que visiten hospitals pĂşblics o centres de salut que se’ls obliga a baratar la llengua que voldrien usar, retolaciĂł i paisatge lingßístic exclusivament en castellĂ  i missatges al mòbil que desobeeixen la Llei i la normativa d’usos lingßístics de les Illes Balears.

La Conselleria de Salut del Govern imposa el monoingßísme castellĂ  en la majoria de trĂ mits i el xantatge a vegades ĂŠs implĂ­cit i altres explĂ­cit, o acotes el cap i uses el castellĂ  o t’hi jugues la teva pròpia salut.

Aquest ĂŠs el tracte que reben els ciutadans de les Illes Balears del seu propi Govern. Un tracte que han denunciat desenes de ciutadans usant els mecanismes pĂşblics, com l’Oficina de Defensa dels Drets Lingßístics o les xarxes socials.

Alguns d’aquests ciutadans han fet arribar queixes i fotografies del paisatge lingßístic que ens podem trobar als centres de salut o hospitals pĂşblics i que demostra la brutal paradoxa: el Govern usa els mecanismes que sufragam entre tots per marginar una part de la ciutadania i arraconar la llengua que voldrien poder usar en llibertat.
Informa:DBALEARS.CAT (7-5-2021)

122 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: