LA MAJORIA DE CENTRES DE SALUT DE LES BALEARS MATEN LA LLENGUA CATALANA DELS PACIENTS

Les den√ļncies s√≥n reiterades i continues, pacients que visiten hospitals p√ļblics o centres de salut que se’ls obliga a baratar la llengua que voldrien usar, retolaci√≥ i paisatge ling√ľ√≠stic exclusivament en castell√† i missatges al m√≤bil que desobeeixen la Llei i la normativa d’usos ling√ľ√≠stics de les Illes Balears.

La Conselleria de Salut del Govern imposa el monoing√ľ√≠sme castell√† en la majoria de tr√†mits i el xantatge a vegades √©s impl√≠cit i altres expl√≠cit, o acotes el cap i uses el castell√† o t’hi jugues la teva pr√≤pia salut.

Aquest √©s el tracte que reben els ciutadans de les Illes Balears del seu propi Govern. Un tracte que han denunciat desenes de ciutadans usant els mecanismes p√ļblics, com l’Oficina de Defensa dels Drets Ling√ľ√≠stics o les xarxes socials.

Alguns d’aquests ciutadans han fet arribar queixes i fotografies del paisatge ling√ľ√≠stic que ens podem trobar als centres de salut o hospitals p√ļblics i que demostra la brutal paradoxa: el Govern usa els mecanismes que sufragam entre tots per marginar una part de la ciutadania i arraconar la llengua que voldrien poder usar en llibertat.
Informa:DBALEARS.CAT (7-5-2021)

146 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: