LA MANIFESTACIÓ PEL CATALÀ A BARCELONA, A LA PLAÇA D’URQUINAONA (12,30 H)

La manifestació del 23 de març de rebuig a la sentència del 25% es preveu tan massiva com el primer dia d’aturada de la convocatòria de vaga unitària de cinc dies, tot i que la vaga que es fa aquest dimarts és per un motiu diferent, perquè l’objectiu és combatre la sentència que obligaria a eliminar la immersió en català. Aquest dilluns els sindicats convocants van fer una crida a buidar les aules i omplir els carrers davant l’emergència de la situació del català i l’intent de “lingüicidi” de l’estat espanyol.

Aquesta manifestació -així com la vaga- ha de servir per demostrar múscul contra la sentència del TSJC que imposa el 25% de castellà, ratificada pel Tribunal Suprem en rebutjar el recurs de cassació de la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Quatre manifestacions a la mateixa hora en quatre ciutats

La manifestació principal s’ha convocat a Barcelona, i començarà a les 12.30 hores un lloc ple de simbolisme per a l’independentisme com és la plaça Urquinaona, però la resta del recorregut encara és un misteri. Els sindicats van evitar explicar on acabaria la manifestació amb el pretext que “caldrà anar-hi per veure-ho”. En paral·lel, hi ha convocades altres manifestacions arreu del territori, a Girona –a les 12 hores–, Lleida i Tarragona –a les 12.30h. Els sindicats avisen que el 23 de març és només “l’inici d’un cicle de de mobilitzacions”.

Els sindicats que han convocat aquesta manifestació en el marc de la vaga per la defensa del català són la COS, La Intersindical, USTEC i el sindicat estudiantil SEPC, tot i que paral·lelament també hi han mostrat suport la FNEC, el Consell per la República i Òmnium. La resta de sindicats no s’hi han unit, malgrat que al començament de la planificació d’aquesta vaga i les seves conseqüents manifestacions també hi estaven involucrats. Els sindicats convocants d’aquesta manifestació al centre de la capital del país denuncien que la vaga pel català s’hagi vist “massa envoltada” per la resta d’aturades, fins a sis més en el mes de març.
Informa:ELMÓN.CAT (22-3-2022)

117 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: