LA MASCARETA, OBLIGATÒRIA A CATALUNYA EN ESPAIS PÚBLICS

Els ciutadans de Catalunya majors de sis anys hauran de portar màscara en espais públics, tant a l’interior com a l’exterior i encara que es pugui respectar la distància de seguretat. L’obligatorietat entra en vigor demà, dijous, amb l’objectiu d’evitar nous brots de coronavirus com el que afecta el Segrià i altres punts del país. Qui incompleixi la mesura podrà ser sancionat amb una multa de 100 euros.

La normativa de les màscares la regulava fins ara el Ministeri de Salut espanyol, que no obligava a dur-les posades als espais oberts, com la via pública. Ara el govern català ha ampliat les mesures, després de l’aparició de diversos brots arreu del Principat.

Es mantenen les exempcions de les primeres resolucions per a les activitats que són incompatibles amb l’ús de la màscara, com és el cas de fer esport. ‘Però cal sortir de casa amb la màscara, fem el que fem’, ha precisat la consellera Alba Vergés, que no ha dit si l’exempció també es mantindrà per als malalts crònics. Per a més detalls, la consellera s’ha remès a la resolució que es publicarà demà al DOGC.

Avui, el president de la Generalitat, Quim Torra, ja havia anunciat que el Procicat aprovaria l’obligatorietat de portar màscara als espais públics, una mesura que va anticipar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés.

▶️ #President @QuimTorraiPla: “Avui el Procicat aprovarà l’ús obligatori de mascaretes a tot Catalunya” #Parlament pic.twitter.com/miDof5eIqS

— Govern. Generalitat (@govern) July 8, 2020
Informa:VILAWEB.CAT (8-7-2020)

348 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: