LA MERIDIANA RESISTEIX ELS MASTEGOTS DE LA POLICIA “INDEPENDENTISTA “

Vespre mogut aquest dissabte a Barcelona. Després de la manifestació d’aquest migdia de l’ANC davant del Parlament, la pressió independentista s’ha traslladat a la Meridiana, el punt on des de fa gairebé 700 dies grups de veïns sobiranistes tallen la circulació cada vespre. Avui, però, era el primer dia que Interior havia prohibit tallar aquesta artèria d’entrada a la ciutat i havia ordenat que la manifestació s’havia de retirar del carrer, per evitar tallar-la, i traslladar-se a la plaça de Fabra i Puig, davant de l’estació que porta el mateix nom, i així evitar afectacions de trànsit. Aquesta prohibició d’Interior arriba després de mesos de talls i de pressió per part dels partits espanyolistes, que havien convertit els talls independentistes de la Meridiana en la seva particular guerra. Aquest dissabte la prohibició entrava en vigor i com era d’esperar, encara més gent que els darrers dies s’han concentrat per tallar la Meridiana i desafiar Interior i els Mossos d’Esquadra, que han desplegat un important dispositiu policial per evitar incidents i fer complir la resolució de la Direcció General d’Administració de Seguretat.

Centenars de persones, convocades per Meridiana Resisteix i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han concentrat des de les vuit del vespre al punt exacte on fa mesos que els manifestants d’aquests barris de la capital de Catalunya protesten de manera assembleària en contra de la repressió del govern espanyol i també contra les “renúncies” del Govern de Catalunya.

Un rellevant dispositiu dels Mossos d’Esquadra, amb equips d’ordre públics de l’ARRO i de la Brimo, han intentat evitar el tall però quan faltaven pocs minuts per les vuit de la tarda un grup d’un miler de persones ha començat a caminar en direcció al centre de la via i tot i que els Mossos ho han volgut aturar, no han pogut.

Quan els manifestants ja havien ocupat mitja calçada, agents d’ordre públic de la policia catalana han intentat moure els manifestants un altre cop fins a la vorera, però no ho han aconseguit. S’han vist cops de porra fins que els comandaments han ordenat retirar els policies i deixar que els manifestants ocupessin totalment la via. La Guàrdia Urbana ha tallat la circulació i s’ha consumat, finalment, l’acte que Interior havia volgut evitar. L’avinguda de la Meridiana ha seguit tallada durant més d’una hora.
Últims talls independentistes a Meridiana

Diversos grups veïnals i grupuscles propers a Vox, Ciutadans i el Partit Popular havien obert una guerra, contra l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, per aconseguir la prohibició d’aquestes manifestacions que cada dia, al voltant de les set del vespre, tallava la circulació de l’entrada de la ciutat. La Guàrdia Urbana de Barcelona havia redactat diversos informes sobre les molèsties que provocava aquest tall diari i havia demanat a Interior que el prohibissin, però no ha estat fins aquesta setmana que la Direcció General d’Administració de Seguretat no ha dictat una resolució, que va comunicar dijous a l’Assemblea Nacional Catalana, que és qui comunica els talls, que s’havia finalment prohibit el tall i que la concentració s’havia de moure fora de la carretera.

Una de les excuses d’Interior era evitar enfrontaments entre grups d’ideologies antagòniques que alguns cops es trobaven. Tot i això, durant els més de 650 dies de talls no s’han hagut de lamentar greus incidents. Durant les campanyes electorals que s’han celebrat durant aquest temps també es van prohibir els talls, per ordre de la Junta Electoral Central.
Mostres de suport

Més enllà dels centenars de persones que avui s’han concentrat a Meridiana, diversos grups independentistes han mostrat el seu suport als veïns independentistes que durant mesos han tallat la Meridiana. Entre d’altres, la presidenta del Parlament, Laura Borràs -que també s’ha deixat veure a l’acte d’avui-, o el mateix Consell per la República que presideix el president Puigdemont.

“Davant la repressió continuada contra l’independentisme per part de l’estat espanyol, no podem fer altra cosa que protestar des dels carrers i les institucions perquè no hi ha res pitjor que normalitzar la repressió”, assegura el Consell per la República, censurant la decisió d’Interior de prohibir les concentracions a Meridiana.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-2-2020)

122 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: