LA MONCLOA APARTA FINALMENT ELS POLÈMICS UNIFORMES

Canvis en el format de les rodes de premsa diĂ ries del govern espanyol per informar del coronavirus. DesprĂ©s d’haver posat a primera fila de la resposta pĂșblica membres de l’ExĂšrcit o la GuĂ rdia Civil, la Moncloa ha decidit apartar els uniformats de les seves compareixences, segons fonts del govern espanyol han assegurat a El Nacional.

La d’avui serĂ  l’Ășltima en quĂš hi apareixeran representants uniformats, que deixaran pas a mĂ©s responsables sanitaris. AixĂ­ doncs, cĂ rrecs com el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya, o el general de la GuĂ rdia Civil JosĂ© Manuel Santiago, ja no tornaran a comparĂšixer a les rodes diĂ ries.

Tots dos han protagonitzat polĂšmiques en les Ășltimes setmanes. Santiago va generar una allau de crĂ­tiques quan va dir que la GuĂ rdia Civil treballava per “minimitzar aquest clima contrari a la gestiĂł de crisi per part del govern”.

El discurs bel·licista del JEMAD tambĂ© es va convertir en habitual a les rodes de premsa. “Som 47 milions d’espanyols, som 47 milions de soldats”, “en aquesta guerra tots som soldats” o “avui Ă©s dilluns, a la guerra Ă©s aixĂ­” van ser algunes de les frases mĂ©s polĂšmiques.

El mateix ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, va haver de sortir a defensar-los pĂșblicament demanant “que deixin el general i la GuĂ rdia Civil tranquils”. Sembla que al final la Moncloa s’ho ha repensat i, desprĂ©s de 40 dies crĂ­tics de pandĂšmia, donarĂ  mĂ©s veu als experts sanitaris i menys a les forces de seguretat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-4-2020)

184 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: