LA MONCLOA VOL ELS PRESSUPOSTOS AMB C’S: NO POT ATENDRE LES DEMANDES D’ERC

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat avui que el president espanyol, Pedro Sánchez, vol comptar amb els socis d’investidura –com ERC– per a l’aprovació del pressupost, però si els republicans ‘busquen requeriments que saben que el govern no pot atendre’, cosa que al seu entendre ‘equival a un no’ als comptes, l”obliguen’ a cercar ‘altres aliances’.

‘Tan de bo demà ERC pugui traslladar a Sánchez la disposició a fer un nou pressupost que segur que seran bons per a Catalunya’, ha dit Montero, que espera que la trobada –prevista per dijous a les 10.30h– permetrà conèixer les ‘aspiracions, el cronograma i terminis’ dels republicans en aquesta negociació.

Aragonès critica la gestió de Sánchez

Per la seva banda, el vice-president del govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha instat el PSOE i Unides Podem a definir el model de pressupost abans d’intentar negociar amb els republicans. ‘Que s’aclareixin i decideixin quina orientació hi volen donar: si volen anar per la dreta amb Ciutadans, o per l’esquerra i esperen que incidim en el contingut’, ha afirmat. El dirigent republicà ha lamentat que ‘no hi ha ni una xifra’ sobre la taula i ha retret que la discussió només se centra en pactes entre partits. ‘Això no es forma d’establir una discussió sobre el pressupost’, ha dit.

Alhora, ha criticat la gestió de les negociacions i ha advertit Sánchez que ERC exigirà una reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat. ‘Per fer nous acords, primer cal complir els que estan signats’, ha avisat, tot recordant que el govern desconeix la proposta de Sánchez per afrontar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Ahir, Sánchez va obrir-se a reunir-se amb la Generalitat a la taula de diàleg i va acusar el president de la Generalitat, Quim Torra, de torpedinar el diàleg entre ambdós governs.
Informa:VILAWEB.CAT (2-9-2020)

269 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: