LA NOTA D’HUMOR: ARAGONÈS DEMANA QUE ” TOTS” S’IMPLIQUIN AL MÀXIM NIVELL AMB LA TAULA DE DIÀLEG “

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat que “tots” s’impliquin al màxim amb la taula de diàleg, que es reunirà previsiblement la tercera setmana de setembre, i també ha reclamat la màxima implicació de la societat catalana. “Cap independentista hauria de dimitir d’anar a defensar el dret d’autodeterminació on sigui”, ha afirmat aquest divendres en declaracions als mitjans després de visitar el servei preventiu, de socorrisme i bany adaptat de la Creu Roja a la platja de Caldes d’Estrac (Barcelona).

Aragonès ha destacat que ell presidirà la delegació catalana que anirà a la taula de diàleg, que ha apuntat que no serà “només una reunió i només un tipus de reunió”, i ha afegit que s’ha d’acordar amb el govern espanyol la metodologia de la negociació.

Sobre la pujada del preu de la llum, el president català ha assegurat que el govern espanyol ha de “regular el mercat de manera diferent”, i ha sostingut que l’actual regulació és opaca i està subjecta a pressions polítiques.

“Si el mercat de l’electricitat fora impermeable a pressions polítiques, cap companyia energètica fitxaria a un exministre en el seu consell d’administració”, ha criticat el president republicà, que ha defensat que la Generalitat ja ha iniciat els passos per a crear una energètica pública.
Advertisement

“Bons pressupostos”

Aragonès s’ha mostrat convençut que els Pressupostos de la Generalitat aconseguiran aprovar-se amb un “ampli consens”, i creu que totes les forces polítiques, i especialment les que van recolzar la seva investidura, estaran a l’altura.

“Estarem a l’alçada amb una màxima autoexigència perquè siguin uns bons pressupostos”, ha respost a l’ésser preguntat per la posició de la CUP, i ha afegit que l’objectiu no és pressionar a una força política abans de temps perquè es impliqui, sinó tenir uns bons pressupostos.

Ampliació de l’aeroport

Sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, el president ha assegurat que es va arribar a un acord amb el govern espanyol “de no bloquejar la inversió, però s’ha de discutir com es fa”, i ha subratllat que ha de ser amb la màxima exigència ambiental i la màxima capacitat de gestió a Catalunya de l’aeroport.

Ha concretat que al setembre el pla director ha d’especificar en què consistirà l’ampliació i “només es farà si, des punt de vista ambiental, permet compatibilitzar-ho amb una estratègia global de lluita contra canvi climàtic i preservació de la biodiversitat”.

“No hem acordat una mesura concreta d’ampliació, sinó que es desbloquegi un determinat volum d’inversió”, ha insistit Aragonès, que ha apostat per concretar la inversió consensuant amb les administracions locals afectades i amb el Govern.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-VIII-2021)

189 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: