LA NOTA D’HUMOR: BOU VOL ” DESFILADES MILITARS ” A BARCELONA

Josep Bou s’ha plantat aquest dissabte davant la caserna de la Guàrdia Civil del Bruc per llançar aquesta proposta: que la desfilada militar que es fa cada 12 d’octubre a Madrid es pugui fer també a Barcelona. Però no només això. També demana que, a més del 12 d’octubre, aquestes desfilades se celebrin “de forma periòdica” i que altres ciutats catalanes –però també de la resta de l’Estat– com Girona, Lleida i Tarragona també en puguin ser escenari. “Seria una manera de normalitzar Barcelona i Catalunya que tinguéssim una desfilada de les forces armades a Barcelona, dels tres cossos: terra, mar i aire”, ha defensat.

“Europa i el món ens mirarien diferent, perquè sabrien que malgrat els problemes que han creat els polítics, aquí hi ha una certa normalitat”, ha assegurat Bou. El candidat popular ha aprofitat el dia que a l’interior de la caserna es feia l’acte de jurament de bandera per exalçar la tasca de les forces armades: “Si hi ha un ésser humà altruista en aquest món, és un militar, perquè és capaç de donar la vida per la pàtria”. Per això defensa que una desfilada militar a Catalunya permetria que els catalans “coneguessin” la feina que fa l’exèrcit.

Abans d’entrar a la caserna del Bruc, Bou ha deixat anar una altra proposta perquè “l’Estat tingui més presència a Catalunya”: crear una delegació del Museu del Prado de Madrid a l’edifici del Banc d’Espanya de plaça Catalunya i una altra del Museu Reina Sofia a l’edifici de Correus de Via Laietana. “D’aquesta manera, Dalí estaria present a Catalunya, perquè ara no ho està”, ha afirmat.

 

Membre de l’exèrcit espanyol

 

Bou ha assistit com a públic al jurament de bandera i ha recordat que va formar part de la Brigada Paracaigudista de l’exèrcit -“i el crit que fèiem servir era en català, ‘Despertaferro'”, ha explicat-. De fet, el candidat popular també va ser legionari. Haver participat en aquests dos cossos, per Bou, va suposar una gran experiència: “Vaig aprendre moltes coses, hi havia xicots de totes les regions d’Espanya, va ser una experiència molt enriquidora, va ser espectacular per mi”.

En l’acte d’aquest dissabte, Bou no ha jurat la bandera perquè ja ho havia fet en anys anteriors. “Jurar la bandera em sembla una cosa espectacular”, ha afirmat Bou. “A la senyora Artadi i al senyor Maragall, els aviso que el d’avui no serà l’últim jurament, perquè Barcelona així ho vol”, ha avisat Bou, que ha reiterat que no permetrà que Barcelona sigui la capital d’una República Catalana. Qui sí que ho han fet han sigut el diputat electe de Vox Ignacio Garriga i el senador per Ciutadans Francisco Javier Alegre Buxeda.

Informa:ARA.CAT (11-5-2019)

479 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: