LA NOTA D’HUMOR: BOU VOL ” DESFILADES MILITARS ” A BARCELONA

Josep Bou s’ha plantat aquest dissabte davant la caserna de la GuĂ rdia Civil del Bruc per llançar aquesta proposta: que la desfilada militar que es fa cada 12 d’octubre a Madrid es pugui fer tambĂŠ a Barcelona. Però no nomĂŠs això. TambĂŠ demana que, a mĂŠs del 12 d’octubre, aquestes desfilades se celebrin “de forma periòdica” i que altres ciutats catalanes –però tambĂŠ de la resta de l’Estat– com Girona, Lleida i Tarragona tambĂŠ en puguin ser escenari. “Seria una manera de normalitzar Barcelona i Catalunya que tinguĂŠssim una desfilada de les forces armades a Barcelona, dels tres cossos: terra, mar i aire”, ha defensat.

“Europa i el mĂłn ens mirarien diferent, perquè sabrien que malgrat els problemes que han creat els polĂ­tics, aquĂ­ hi ha una certa normalitat”, ha assegurat Bou. El candidat popular ha aprofitat el dia que a l’interior de la caserna es feia l’acte de jurament de bandera per exalçar la tasca de les forces armades: “Si hi ha un ĂŠsser humĂ  altruista en aquest mĂłn, ĂŠs un militar, perquè ĂŠs capaç de donar la vida per la pĂ tria”. Per això defensa que una desfilada militar a Catalunya permetria que els catalans “coneguessin” la feina que fa l’exèrcit.

Abans d’entrar a la caserna del Bruc, Bou ha deixat anar una altra proposta perquè “l’Estat tingui mĂŠs presència a Catalunya”: crear una delegaciĂł del Museu del Prado de Madrid a l’edifici del Banc d’Espanya de plaça Catalunya i una altra del Museu Reina Sofia a l’edifici de Correus de Via Laietana. “D’aquesta manera, DalĂ­ estaria present a Catalunya, perquè ara no ho estĂ ”, ha afirmat.

 

Membre de l’exèrcit espanyol

 

Bou ha assistit com a pĂşblic al jurament de bandera i ha recordat que va formar part de la Brigada Paracaigudista de l’exèrcit -“i el crit que fèiem servir era en catalĂ , ‘Despertaferro'”, ha explicat-. De fet, el candidat popular tambĂŠ va ser legionari. Haver participat en aquests dos cossos, per Bou, va suposar una gran experiència: “Vaig aprendre moltes coses, hi havia xicots de totes les regions d’Espanya, va ser una experiència molt enriquidora, va ser espectacular per mi”.

En l’acte d’aquest dissabte, Bou no ha jurat la bandera perquè ja ho havia fet en anys anteriors. “Jurar la bandera em sembla una cosa espectacular”, ha afirmat Bou. “A la senyora Artadi i al senyor Maragall, els aviso que el d’avui no serĂ  l’Ăşltim jurament, perquè Barcelona aixĂ­ ho vol”, ha avisat Bou, que ha reiterat que no permetrĂ  que Barcelona sigui la capital d’una RepĂşblica Catalana. Qui sĂ­ que ho han fet han sigut el diputat electe de Vox Ignacio Garriga i el senador per Ciutadans Francisco Javier Alegre Buxeda.

Informa:ARA.CAT (11-5-2019)

284 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: