LA NOTA D’HUMOR: BOU VOL ” DESFILADES MILITARS ” A BARCELONA

Josep Bou s’ha plantat aquest dissabte davant la caserna de la Gu√†rdia Civil del Bruc per llan√ßar aquesta proposta: que la desfilada militar que es fa cada 12 d’octubre a Madrid es pugui fer tamb√© a Barcelona. Per√≤ no nom√©s aix√≤. Tamb√© demana que, a m√©s del 12 d’octubre, aquestes desfilades se celebrin “de forma peri√≤dica” i que altres ciutats catalanes ‚Äďper√≤ tamb√© de la resta de l’Estat‚Äď com Girona, Lleida i Tarragona tamb√© en puguin ser escenari. “Seria una manera de normalitzar Barcelona i Catalunya que tingu√©ssim una desfilada de les forces armades a Barcelona, dels tres cossos: terra, mar i aire”, ha defensat.

“Europa i el m√≥n ens mirarien diferent, perqu√® sabrien que malgrat els problemes que han creat els pol√≠tics, aqu√≠ hi ha una certa normalitat”, ha assegurat Bou. El candidat popular ha aprofitat el dia que a l’interior de la caserna es feia l’acte de jurament de bandera per exal√ßar la tasca de les forces armades: “Si hi ha un √©sser hum√† altruista en aquest m√≥n, √©s un militar, perqu√® √©s capa√ß de donar la vida per la p√†tria”. Per aix√≤ defensa que una desfilada militar a Catalunya permetria que els catalans “coneguessin” la feina que fa l’ex√®rcit.

Abans d’entrar a la caserna del Bruc, Bou ha deixat anar una altra proposta perqu√® “l’Estat tingui m√©s pres√®ncia a Catalunya”: crear una delegaci√≥ del Museu del Prado de Madrid a l’edifici del Banc d’Espanya de pla√ßa Catalunya i una altra del Museu Reina Sofia a l’edifici de Correus de Via Laietana. “D’aquesta manera, Dal√≠ estaria present a Catalunya, perqu√® ara no ho est√†”, ha afirmat.

 

Membre de l’ex√®rcit espanyol

 

Bou ha assistit com a p√ļblic al jurament de bandera i ha recordat que va formar part de la Brigada Paracaigudista de l’ex√®rcit -“i el crit que f√®iem servir era en catal√†, ‘Despertaferro'”, ha explicat-. De fet, el candidat popular tamb√© va ser legionari. Haver participat en aquests dos cossos, per Bou, va suposar una gran experi√®ncia: “Vaig aprendre moltes coses, hi havia xicots de totes les regions d’Espanya, va ser una experi√®ncia molt enriquidora, va ser espectacular per mi”.

En l’acte d’aquest dissabte, Bou no ha jurat la bandera perqu√® ja ho havia fet en anys anteriors. “Jurar la bandera em sembla una cosa espectacular”, ha afirmat Bou. “A la senyora Artadi i al senyor Maragall, els aviso que el d’avui no ser√† l’√ļltim jurament, perqu√® Barcelona aix√≠ ho vol”, ha avisat Bou, que ha reiterat que no permetr√† que Barcelona sigui la capital d’una Rep√ļblica Catalana. Qui s√≠ que ho han fet han sigut el diputat electe de Vox Ignacio Garriga i el senador per Ciutadans Francisco Javier Alegre Buxeda.

Informa:ARA.CAT (11-5-2019)

353 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: