LA NOTA D’HUMOR: CIUDADANOS DENUNCIA TORRA PER ” TERRORISTA “

Per terra, mar i aire. Tres dies abans que Cs defensi una moció de censura contra Quim Torra al Parlament, el partit taronja ha presentat aquest divendres una denúncia a la Fiscalia de Catalunya contra el president per les seves possibles “connexió” amb els membres dels CDR acusats de terrorisme i empresonats provisionalment a Madrid. La denúncia acusa el cap del Govern d'”induir, justificar i promoure la forçada separació de Catalunya de la resta d’Espanya al marge del més mínim respecte a l’ordenament jurídic constitucional vigent” i “assumint vies de fet que inclourien actuacions violentes”.

En una atenció als mitjans davant de la seu del ministeri públic, el portaveu adjunt de Cs al Congrés, l’exadvocat de l’Estat Edmundo Bal, ha afirmat que han decidit traslladar a la Fiscalia elements que consideren “reveladors de culpabilitat” sense concretar cap delicte en concret. Tot i això, ja ha avançat que la seva formació considera que el Torra hauria donat “suport” i “col·laboració i complicitat” en “actes subversius i violents que poden ser constitutits presumptament d’actes de terrosisme”.

Acompanyat del portaveu de Cs al Parlament, Bal ha entregat a la Fiscalia una document de 37 pàgines en què s’inclouen les proves que, segons el partit taronja, apunten en la direcció de la denúncia. Entre elles, hi ha cartells cdels CDR o de La Forja que cridaven a la protesta contra el Consell de Ministres a Barcelona del 21 de desembre de l’any passat, tweets del compte @LaGRanAturada, fragments de discursos de Torra o notícies de mitjans de comunicació com ‘El País’, l”ABC, ‘El Mundo’ o ‘La Razón’. També s’afegeixen, entre d’altres, tweets de director d’aquest últim diari, Francisco Marhuenda.

Informa:ARA.CAT (4-10-2019)

298 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: