LA NOTA D’HUMOR: EL 70% DELS GUÀRDIES CIVIL DEL PRAT PARLEN CATALÀ

Set de cada deu agents de la Guàrdia Civil destinats a l’aeroport del Prat parlen català “amb un grau de fluïdesa que es pot considerar suficient per a l’atenció als ciutadans”. Almenys això és el que sosté el govern espanyol davant les reiterades queixes per discriminació lingüística a catalanoparlants per part de membres de la policia militaritzada espanyola.

Així ho avança El Confidencial Digital citant la resposta que l’executiu espanyol ha donat a la portaveu al Congrés dels Diputats de Junts per Catalunya, Laura Borràs, on demanava informació sobre la competència lingüística dels agents policials davant denúncies per discriminació com el cas que va tenir lloc el desembre passat, quan un ciutadà belga malalt que es va adreçar a agents de la Guàrdia Civil en català va ser vexat i comminat a parlar en espanyol a les instal·lacions aeroportuàries del Prat i que va ser elevada a la justícia per part de Plataforma per la Llengua. En aquella ocasió, segons els denunciants, un guàrdia civil pretenia obligar-lo a parlar castellà al crit de “això és Espanya i aquí parlem espanyol”.

Arran d’aquell cas, Borràs va demanar en preguntes adreçades al govern espanyol “Quants guàrdies civils de la plantilla destinada a l’aeroport de Barcelona parla català? Quin percentatge representa sobre el total de la plantilla?”.

“Grau de fluïdesa suficient”

La resposta del govern espanyol assegura que “del total d’efectius destinats a la Unitat Fiscal i de Seguretat de l’aeroport de Barcelona, un 69,54% parla català amb un grau de fluïdesa que es pot considerar suficient per a l’atenció als ciutadans”.

Per tant, d’aquesta xifra s’infereix que la immensa majoria de guàrdies civils destinats a l’aeroport són capaços de mantenir una conversa en català. Almenys, segons la versió del govern espanyol.

Informa:ELNACIONAL.CAT (5-2-2020)
N.de la R.
Dir que el 70% dels guàrdies civils de l’aeroport del Prat sóc competents en català no deixa de ser una nota d’humor.En aquests temps tan crispats un bon somriure de bon matí, encara que sigui irònic,aixeca els ànims,oi?

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: