LA NOTA D’HUMOR: “EL CATALÀ POT DERROTAR TOTS ELS IMPEDIMENTS” (CARLES HEREDIA, PERIODISTA REPRESALIAT )

Carles Heredia denúncia que han posat molts obstacles al català, però anima a superar-los.

El periodista col¡laborador de la República explica que la llengua catalana ha resistit tota mena de repressions i emfatitza que malgrat tots els impediments, el català pot derrotar-los.

El periodista Carles Heredia, detingut per protestar contra l’extrema dreta a Valls, ha fet una piulada en què ha encoratjat a fer front a les dificultats que actualment pateix la llengua catalana. En unes declaracions va explicar que havia estat represaliat per la seva ideologia i no per haver comès cap delicte.

Heredia ha exposat la brutal persecució que es va fer al català, que de fet, fins al punt que aquesta llengua en el Franquisme estava reservada a l’àmbit domèstic. De fet, ha explicat que “ha resistit durant més de 300 anys sota tota mena de prohibicions, repressions i dictadura” i ha ressaltat que ha sobreviscut.

Finalment el periodista ha afirmat “No deixarem ara que un govern que no inverteix en promoure la llengua, una CCMA que dona l’esquena a infants i joves i els Netflixs, Youtubes i Tik Toks acabin amb ell, no?”. Amb aquesta pregunta retòrica ha exposat que tot i que hi ha molts impediments, el català serà capaç de superar-los si la població s’ho planteja i reivindica el dret a consumir en aquesta llengua.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (11-VIII-2021)
N.de la R.
Poso aquesta notĂ­cia a la secciĂł d’humor no ĂŠs que sigui per riure sinĂł perquè tĂŠ un sabor d’ingenuĂŻtat,d’innocència. El catalĂ  ha resistit tots els embats perquè sempre la poblaciĂł parlava majoritĂ riament en catalĂ .Ara ja no ĂŠs aixĂ­ i sense un Estat estem al pot. No vol pas dir que amb un Estat tot solucionat. Res mĂŠs lluny de la realitat. Però ara anem cap avall amb una Generalitat poruga que en el pressupost de l’any passat va dedicar un euro al catalĂ  de cada mil! Tot una declaraciĂł d’intencions.El catalĂ  cada cop fa mĂŠs nosa als partits dits independentistes. A l´àrea metropolitana de Barcelona aviat haurem de fer reunions de gent per poder parlar pĂşblicament en catalĂ  de tant en tant.I qui no vegi la situaciĂł ĂŠs que ĂŠs cec. Amb nomĂŠs “pit i collons” no arribarem gaire lluny com Laporta ha sofert ven la seva pell la situaciĂł del Barça.

105 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: