LA NOTA D’HUMOR: EL CONSELLER CAMBRAY PROMET PROTEGIR JURÍDICAMENT ELS DOCENTS

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va insistir ahir que els docents tindran “tota la protecció política i jurídica del govern” davant la sentència ferma del TSJC que obliga tots els centres a fer un 25% de classes en castellà. “Estem al costat dels mestres”, va afirmar, i va recordar també que la Generalitat “està desplegant un pla d’impuls del català”: “I desplegarem un nou marc normatiu per refermar el model d’escola catalana.” Educació no ha concretat encara quin serà aquest nou marc normatiu.

Gonzàlez-Cambray va fer aquestes declaracions al Parlament durant la sessió de control al govern com a resposta a una pregunta del portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, sobre les accions del Departament per garantir el 25% de castellà. Martín Blanco va assegurar que la immersió lingüística “està basada en dogmes nacionalistes”. El model “té la voluntat de sotmetre la ciutadania i és un sistema profundament injust”, va assegurar el portaveu taronja. “Deixin en pau les escoles, a Catalunya no tenim cap conflicte lingüístic, se’l van inventar vostès; només saben viure de la confrontació i la mentida”, va etzibar Gonzàlez-Cambray, que hi va afegir que Ciutadans està utilitzant la llengua “com a arma abans del naufragi i la desaparició”.

El conseller va explicar que s’han fet 240.000 tests d’antígens a l’alumnat en els darrers 15 dies. Va assenyalar, així mateix, que durant el mes de gener s’han fet 11.743 substitucions “efectives” per cobrir les baixes per coronavirus i que el 91% de l’alumnat va assistir a classe el dia que més contagis es van detectar a Catalunya. Ahir, la xifra d’estudiants confinats era de 114.314. El rècord es va viure dilluns, amb 132.233 alumnes i docents en quarantena. El diputat dels comuns Joan Carles Gallego va reclamar al conseller normes i protocols “clars i estables” per gestionar els casos de la covid a les escoles i instituts. També mascaretes gratuïtes al centre, aparells de ventilació mecànica a les aules i una gestió flexible de les substitucions. El conseller va insistir que el Departament “està al costat de les famílies, els alumnes i els docents” i que ha aconseguit garantir la presencialitat.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-1-2022)

102 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: