LA NOTA D’HUMOR: EL PARLAMENT INSTA EL GOVERN A DEFENSAR L’OFICIALITAT DEL CATALÀ A EUROPA

El Parlament ha instat el Govern a incorporar el reconeixement del català i la defensa de la seva oficialitat a Europa. Concretament, els grups reclamen que s’aprofitin les jornades de la Conferència sobre el futur europeu per aquesta reivindicació.

Plataforma per la Llengua explica que el català “és una excepció en l’àmbit de la Unió Europea”, ja que “no hi ha cap altra llengua de les dimensions, vitalitat, pes econòmic i demogràfic, força d’atracció i representativitat legal i simbòlica que no sigui plenament oficial a Europa”. Així mateix, la plataforma ha denunciat en diverses ocasions les conseqüències de la no-oficialitat de la llengua pels catalanoparlants.

El ple d’aquest dijous també ha aprovat una moció de Junts que reclama a l’executiu que expliqui en comissió parlamentària les conclusions de la Conferència, amb la compareixença d’un alt càrrec d’Exteriors. Els dos punts han rebut els vots a favor del bloc sobiranista -ERC, Junts, CUP i comuns-, a més del PSC-Units. Vox, Cs i PPC han votat en contra.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (18-11-2021)

236 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: