LA NOTA D’HUMOR: EL PRESIDENT ARAGONÈS DEMANA LA DIMISSIÓ O EL CESSAMENT DE ROBLES PEL “CATALANGATE “

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat la “dimissió o cessament” de la ministra de Defensa, Margarita Robles, després de les declaracions que ha fet aquest dimecres al Congrés, en què ha justificat l’espionatge del CNI preguntant-se: “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució, declara la independència, talla les vies públiques o està tenint relacions amb dirigents polítics d’un país que està envaint Ucraïna?”.

En la sessió de control al Parlament, Aragonès ha criticat que s’hagi espiat més d’una seixantena de persones per defensar la independència de Catalunya i ha qualificat “d’extremadament greus” les afirmacions de Robles. “La ministra de defensa ha d’assumir responsabilitat” com a màxima responsable política del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). Per Aragonès, les declaracions que ha fet aquest dimecres al Congrés “ la incapaciten políticament”. I si Robles no assumeix responsabilitats, Aragonès ha demanat que sigui el president espanyol, Pedro Sánchez, qui la faci cessar del càrrec perquè va ser ell qui li va atorgar confiança. “Hem vist unes declaracions d’una ministra de defensa que la incapacita políticament. Diu que pel fet que defensem la independència, una opció legítima amb les que ens presentem a les eleccions, hi ha via lliure perquè se’ns espiï”, ha afirmat.

Aragonès considera que Robles ha de dimitir “per incompetent” si desconeixia l’espionatge i “per vulneració de drets democràtics més bàsics” si coneixia els fets.

Durant la sessió de control, el president del grup de JxCat, Albert Batet, ha demanat a Aragonès respostes davant el Catalangate amb “contundència i unitat” i ha reiterat la petició de deixar de “donar suport a un govern que vulnerar drets”.

Des de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant ha demanat al president “concreció” en les respostes davant el Catalangate : “No poden seguir com si res”.

Per la seva banda, el líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president i a ERC que no permetin que el Catalangate interfereixi en la col·laboració amb el govern espanyol. Illa s’ha mostrat disposat a “col·laborar en l’esclariment de tot el que ha passat, i un cop esclarit, tot el compromís per a actuar”. Però alhora ha demanat a Aragonès “no barrejar llibretes” i evitar caure en la política obstruccionista i de bloqueig” votant contra el decret de l’Estat que activa el pla de resposta a la guerra d’Ucraïna aquest dijous al Congrés. “Em costa de creure que vostè pugui pensar que jo o qualsevol membre del govern d’Espanya hagin tingut res a veure amb un espionatge”, ha assegurat Illa, que també ha defensat la ministra Robles: “La conec i sé del seu inequívoc compromís amb l’estat de dret”.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-4-2022)

95 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: