LA NOTA D’HUMOR: EL PSC RECLAMA A ERC QUE SE SUMI A UN TRIPARTIT LIDERAT PER ILLA

( BERNAT SURROCA )
La portaveu del PSC, Al√≠cia Romero, ha demanat a ERC que s’allunyi de Junts i s’obri a permetre un govern “alternatiu” liderat pel PSC i amb els comuns. La f√≥rmula, ha dit aquest dilluns en roda de premsa, podria ser un tripartit amb PSC, ERC i comuns o un bipartit de PSC i comuns amb el suport d’ERC des de fora. Romero ha constatat el “frac√†s” de l’opci√≥ independentista despr√©s de la passada legislatura i les dues investidures fallides de Pere Aragon√®s, i ha reclamat a ERC apostar per una alternativa “d’esquerres, progressista i no-independentista” liderada per Salvador Illa.

La portaveu ha criticat que els partits independentistes estan protagonitzant un “espectacle lamentable” i ha reclamat un “govern s√≤lid” per Catalunya. “Volem que ERC s’adoni que hi ha una alternativa m√©s s√≤lida presidida per Salvador Illa amb un govern progressista i d’esquerres”, ha reblat Romero. La dirigent del PSC ha insistit que aquesta ha de ser la via per la qual ha de transitar Catalunya per sortir de la crisi, i ha assegurat que hi ha “contactes amb tots els grups” per mirar de desencallar la investidura.

De tota manera, ha adm√®s que la prioritat d’ERC √©s un govern independentista amb Junts. “Haurem de veure si ERC s’adona que aquesta via no t√© sortida i opta per aquesta alternativa que plantegem”, ha dit. Romero ha dit que el PSC no vol governar amb un partit que vulgui “saltar-se les lleis, desobeir i aconseguir la independ√®ncia”. “Si ERC prescind√≠s d’aix√≤ i volgu√©s fer pol√≠tica, ens ho podr√≠em plantejar”, ha dit la portaveu, que ha evitat concretar si s’intensificaran les converses amb comuns i republicans en els propers dies.

Romero ha reclamat un govern “urgent”. “Tenim problemes avui i els necessitem avui. No podem frivolitzar amb dates futures”, ha insistit. Mentre el Govern continua en funcions, el PSC ha acordat activar “mecanismes” per controlar l’executiu. Aix√≠, es dur√† a terme un “paquet d’iniciatives” per fiscalitzar el Govern mentre no hi ha investidura.
iNFORMA:naciodigital.cat (12-4-2021)

217 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: