LA NOTA D’HUMOR: ELS “NAZIONALISTES” DEL PP COMPAREN EL CAS DE CANET AMB EL NAZISME

(PEDRO RUIZ )

Sembla que al Partit Popular hi ha una competici√≥ per veure qui la diu m√©s grossa. Aquest mat√≠, el l√≠der dels populars, Pablo Casado, assenyalava el Govern i l’acusava d'”apartheid ling√ľ√≠stic” pel “cas terrible de segregaci√≥ ling√ľ√≠stica” a l’escola Tur√≥ del Drac de Canet de Mar. Unes hores m√©s tard, en declaracions pr√®vies a l’acte de l’entrega de diplomes als nous militantes del PP catal√†, la vicesecret√†ria d’Organitzaci√≥ de la formaci√≥ conservadora, Ana Beltr√°n, comparava aquesta situaci√≥ amb l’Alemanya nazi.

Beltr√°n ha equiparat l'”assetjament” que viu la fam√≠lia que va demanar m√©s classes en castell√† amb el nazisme preguntant-se: “Qu√® ens queda per veure? Arribarem a veure a Catalunya als qui demanin que es pugui estudiar en castell√† amb un bra√ßalet marcat, perqu√® puguin ser assenyalats al carrer, com feien els nazis amb els jueus?”. La vicesecret√†ria d’Organitzaci√≥ del PP tamb√© ha afirmat que “aix√≤ √©s el m√©s pur estil feixista, el que estem veient aquests dies, tant per part del Govern com per part dels radicals que estan sortint al carrer a assetjar la fam√≠lia”.

Una vegada m√©s, des dels populars han fet una crida al 155 educatiu i li exigeixen a Pedro S√°nchez que “doni la cara” i “surti a defensar la llibertat de les fam√≠lies que vulguin que els seus fills estudi√Įn en castell√†”: “Pablo Casado pot ser perfectament citat per S√°nchez per fer junts al Senat que es dugui a terme el compliment en la mat√®ria educativa”, ha asseverat Beltr√°n.
Fern√°ndez: “Hi ha una p√®rdua de qualitat democr√†tica a Catalunya”

Sobre el cas de Canet de Mar tamb√© s’ha pronunciat Alejandro Fern√°ndez, el l√≠der del PP a Catalunya. Fern√°ndez creu que “al Govern se li est√† anant de mare aquesta situaci√≥” perqu√® “ja no estem parlant estrictament d’una q√ľesti√≥ ling√ľ√≠stica, estem parlant de drets civils, de democr√†cia, de la qualitat del nostre sistema”.

En aquesta l√≠nia, Alejandro Fern√°ndez assenyala que “s’est√† assolint un nivell preocupant de p√®rdua de qualitat democr√†tica a Catalunya per posar en q√ľesti√≥ els drets civils d’alumnes i fam√≠lies”.

Casado demana “actuar amb fermesa”

En declaracions des de Xile, Pablo Casado ha atacat el Govern catal√† i ha asseverat que “els socis del govern espanyol estan fent un ‘apartheid’ ling√ľ√≠stic a Catalunya”. Casado assegura no entendre per qu√® “el Govern est√† assenyalant i perseguint un nen de 5 anys perqu√® la seva fam√≠lia vulgui que se li ensenyi en espanyol”. Encara sobre aquesta q√ľesti√≥, el cap de l’oposici√≥ a l’Estat ha exigit a S√°nchez que “protegeixi a la fam√≠lia i al nen i que doni totes les eines legals a les forces de seguretat de l’Estat per acabar amb els violents que estan ensenyant-se amb un pobre nen de 5 anys”.

Pablo Casado tamb√© s’ha preguntat “fins on ha arribat el ver√≠ nacionalista a Espanya” i ha tornat a mencionar a S√°nchez per demanar-li que “actu√Į amb fermesa i ara mateix”, apel¬∑lant novament a la possibilitat d’aplicar un 155 educatiu.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-XII-2021)

71 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: