LA NOTA D’HUMOR: ERC FARTA D’ESPERAR EXIGEIX A S√ĀNCHEZ DEIXAR LES EXCUSES I CONVOCAR LA TAULA

(CARME ROCAMORA )
Si just despr√©s de les vacances de Nadal ERC descartava entrar en el “ball de dates” de quan seria la propera taula de di√†leg entre la Generalitat i Pedro S√°nchez, avui els republicans han comen√ßat a manifestar la seva incomoditat amb la manca de concreci√≥ de l’executiu espanyol, que a hores d’ara encara no ha posat data per a la propera trobada. Segons ha explicat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, no n’han tingut noves not√≠cies i √©s per aix√≤ que reclamen que es pugui fer al m√©s aviat possible. Aix√≠ mateix, ha exigit que no “es busquin excuses”, i √©s per aix√≤ que ha reclamat propera data, ordre del dia, continguts que s’abordaran, i que es posin sobre la taula les propotes de les dues parts.

“No podem anar buscant excuses, hem de poder avan√ßar en els treballs vinculats a la resoluci√≥ del conflicte pol√≠tic”, ha sostingut Vilalta en roda de premsa, en qu√® tamb√© ha suggerit que, si el PSOE no convoca la taula, √©s perqu√® potser encara no t√© clar quina proposta t√© per a Catalunya: “Si la tenen, que l’explicitin. Si no tenen proposta i per aix√≤ no la diuen ni l’expressen, queden inhabilitats per poder ser √ļtils a la ciutadania. Inhabilitats perqu√® no tenen una proposta per solucionar el principal problema del nostre pa√≠s, que √©s que hi ha un conflicte pol√≠tic que passa per m√©s democr√†cia”, ha etzibat Vilalta. En aquest sentit ha apuntat que la taula no pot estar supeditada a altres esdeveniments pol√≠tics, a eventualitats del calendari ni a les agendes dels partits, ja que √©s prou important perqu√® vagi en paral¬∑lel a altres q√ľestions.

Reforma laboral

En la mateixa intervenci√≥ Vilalta ha carregat tamb√© contra La Moncloa per la reforma laboral que S√°nchez pret√©n desencallar amb Cs i no amb la majoria d’esquerres. Vilalta ha apuntat que la nova llei est√† lluny dels objectius de defensar els drets laborals, ha assegurat que estan oberts a millorar-la i ser √ļtils, per√≤ ha lamentat que “qui no es vol moure” √©s el govern central: “Nosaltres ho intentarem per√≤ qui no vol fer esfor√ßos √©s el mateix govern espanyol, que est√† tancat en banda”. En aquest sentit, ha dit que haur√† de ser el govern del PSOE i Podem els que hauran d’explicar per qu√® prioritzen un acord amb Ciutadans i no amb les forces d’esquerres, i ha avisat que aquesta decisi√≥ de S√°nchez afectar√† les relacions, les confiances i les complicitats. Una afirmaci√≥ que arriba despr√©s que ERC aprov√©s els pressupostos del govern espanyol: “Tot hi afecta, quan els compromisos no es compleixen √©s evident que tot hi afecta negativament”, ha reiterat.
Jocs Ol√≠mpics d’Hivern

Vilalta tamb√© ha valorat els Jocs Ol√≠mpics d’Hivern despr√©s que hagin estat un tema recurrent aquest cap de setmana: primer per l’enquesta del Govern en qu√® el 74,6% dels ciutadans de l’Alt Pirineu i Aran creuen que la celebraci√≥ seria interessant, i despr√©s perqu√® la consellera de la Presid√®ncia, Laura Vilagr√†, va assegurar estar m√©s c√≤modes amb una candidatura de Pirineus catalans, despr√©s que s’hagi pogut con√®ixer que podrien incloure la Marca Espanya. Vilalta ha explicat que estan contents con la consulta i de donar veu a la ciutadania, i ha dit que ho seguiran fent, mentre que ha descartat fer candidatura conjunta amb l’Arag√≥, tal com ha exigit el president, Javier Lamb√°n, que ha advertit que o van de bracet o no hi haur√† Jocs: “Diu que seran conjunts o no ho seran, ja que potser no ho seran”, ha declarat la republicana.
En defensa dels treballadors del Parlament

Una setmana despr√©s de la pol√®mica per les llic√®ncies d’edat per a treballadors jubilats del Parlament que seguien cobrant, la portaveu d’ERC ha apuntat que han estat “els √ļnics” que han fet autocr√≠tica. Vilalta ha demanat disculpes per no fer “tot el que” podien haver fet i ha reiterat que no els fa vergonya assumir part de la responsabilitat. Ara b√©, ha volgut fer un reconeixement als treballadors del Parlament despr√©s que se’ls hagi posat en el focus, “quan s√≥n un personal que sempre hi s√≥n, que s’adapten a totes les complexitats” i ha advertit que potser “injustament” s’est√† assenyalant els treballadors i treballadores.
Pau Juvillà

Despr√©s que la Mesa del Parlament hagi acordat que el ple d’aquesta setmana voti presentar un recurs contenci√≥s administratiu davant el Tribunal Suprem juntament amb mesures cautelars contra la decisi√≥ de la Junta Electoral Central de retirar l’acta al diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvill√†, per la seva inhabilitaci√≥ per desobedi√®ncia, la dirigent d’ERC ha reivindicat que “qui ha de tenir l’√ļltima paraula en aquest assumpte √©s el Parlament”. Ha destacat que els partits sobiranistes estan treballant en consens amb Juvill√† per defensar els seus drets i la sobirania de la Cambra: “Uns tribunals no haurien de poder alterar majories parlament√†ries”, i ha insistit que no se li hauria de retirar el seu esc√≥ fins que hi hagi sent√®ncia ferma.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-1-2022)

81 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: