LA NOTA D’HUMOR: ILLA ACUSA ARAGONÈS DE NO COMPLIR LA LLEI DEL CINEMA DE CATALNYA

la jaqueta de defensor del catalĂ  i acusa AragonĂšs de no complir la Llei del Cinema de Catalunya.

L’exministre de Sanitat ha fet estrena de la seva actitud de defensa del catalĂ  per abatre AragonĂšs, perĂČ finalment n’ha sortit escaldar.
El cap de l’oposiciĂł, Salvador Illa, ha fet un llastimĂłs paper en afirmar, ara, que Ă©s un defensor del catalĂ  i retreure a AragonĂšs que no s’estĂ  complint amb la Llei del Cinema de Catalunya.

Segons aquesta normativa, el 25% de l’oferta de pel·lĂ­cules exhibides en cinemes ha d’estar doblada en catalĂ . No obstant aixĂČ, els socialistes no han mencionat aquest assumpte fins que han quedat entre l’espasa i la paret, amb la notĂ­cia de 2005, que afirmava que Zapatero asseguraria que tot el cinema es doblaria al catalĂ .

Illa va quedar retratat en mostrar una mesura de protecciĂł de les llengĂŒes minoritĂ ries totalment insuficient per oposar-se a les quotes lingĂŒĂ­stiques, mesura proposada per ERC. L’exministre de Sanitat, que ha quedat ben retratat, i ara, ha intentat intercanviar els rols en demanar a AragonĂšs, el compliment d’aquesta Llei del Cinema. El que no s’esperava, perĂČ Ă©s que el president de Catalunya tinguĂ©s la rĂšplica preparada.

AragonĂšs li ha reblat que “la llei del cinema tindria un grau de compliment major si l’Estat haguĂ©s donat mĂ©s suport a l’hora de desplegar-la”. D’aquesta manera ha fet evident que l’Estat tĂ© incompliments histĂČrics amb Catalunya.

En altres paraules, Illa ha fet el negoci d’en Robert amb les cabres: volia carregar contra el Govern dient que no compleix, i ha quedat demostrat que l’executiu espanyol ha estat qui ha posat totes les traves que ha pogut per impedir que s’apliquĂ©s la normativa. El lĂ­der del PSC ha fet el paperina en a Ășltima hora voler-se abanderar la defensa del catalĂ  sense ni tan sols mostrar pĂșblicament aquesta “sincera” preocupaciĂł a la Moncloa.

Per si no n’hi haguĂ©s prou, Illa tambĂ© ha demostrat que tĂ© mĂ©s jaquetes polĂ­tiques, que problemes per canviar-les. Per tant, que estĂ  disposat a fer els tripijocs que faci falta per abatre els seus adversaris polĂ­tics, fins i tot si ho ha de fer faltant a la veritat. En aquest cas, perĂČ, li ha sortit malament. No comptava que l’hemeroteca ha plasmat la “brillant” trajectĂČria del PSOE a l’hora de defensar el catalĂ .

Informa:LAREPUBLICA.CAT (3-XI-2021)

129 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: