LA NOTA D’HUMOR: ILLA DIU QUE S’HA DE PASSAR PÀGINA DE L’1-O

Illa fa el préssec i afirma que hi ha un “clima nou” en referència a l’1-O.

El cap de l’oposició, que vol governar “per a tots els catalans”, ha negat els actes multitudinaris pel quart aniversari del Primer d’Octubre i n’ha criticat “l’actitud victimista”

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, veu “distensió i un clima nou a Catalunya” per l’aposta “valenta” pel diàleg que ha fet el govern espanyol i les ganes que, segons ell, hi ha “de girar full” de l’1-O. Val a dir que una part molt significativa de l’independentisme considera que no es pot “girar full” si no es reconeix el greuge que la policia espanyola va causar amb més de 1.000 ferits.

“Aquests dies alguns commemoren certes dates, i ja veiem el ressò social que tenen”, ha dit. Illa s’ha posat ell sol en un jardí, ja que precisament els actes del Primer d’Octubre arreu de Catalunya estan sent molt multitudinaris i si ho són és precisament perquè no s’ha resolt el conflicte català, per molt que els socialistes vulguin silenciar-ho amb la taula de diàleg.

Segons el socialista, que ha assistit aquest dissabte al matí a l’assemblea de delegats del PSC que anirà al 40è Congrés Federal del PSOE de València, el govern de Catalunya té una “actitud victimista” i viu en la “divisió” i el “desgovern”. Així torna a negar el col·lectiu que demana el dret a l’autodeterminació i insulta la intel·ligència dels votants, davant l’evidència que els actes estan sent multitudinaris. A més a més, no entén que aquests actes van molt més enllà de l’executiu català, ja que engloben molts més col·lectius.

Per Illa, el PSC és una “alternativa real” davant dels “horitzons impossibles” que es marca el Govern, com l’amnistia o l’autodeterminació, tot i que encara no han plantejat quina és la seva proposta per resoldre el conflicte català.

L’exministre de Sanitat ha continuat amb el seu discurs centrat a amagar el cap sota l’ala per no haver de fer front al conflicte i es contradiu a si mateix, ja que si “hi ha un clima nou” no és comprensible que el cap de l’oposició lamenti “l’actitud victimista” dels manifestants de l’1-O.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (2-X-2021)

138 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: