LA NOTA D’HUMOR: “L’ANC ESTRESSA ELS INDEPENDENTISTES CONVENÇUTS ” ( JOAN TARDÀ )

( XAVI FREIXAS )

Joan Tardà (Cornellà, 1953), ja fa dos anys que va deixar el Congrés però no ha perdut ni un gram d’energia. De fet, segueix sent un actiu i no pensa deixar la vida política perquè “a Catalunya encara hi ha molta feina a fer”.

Tardà es mostra crític amb un sector de l’independentisme que, segons ell, continua encallat en el mateix discurs de l’any 2017 i això els pot fer ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. Tardà és dels que pensen que “com més malament, pitjor” i no pas “com més malament, millor”.

Crític amb l’estratègia de l’ANC

Joan Tardà tampoc comparteix l’estratègia actual de l’ANC perquè “en lloc d’implicar i enfeinar els indiferents, l’únic que fa és estressar els convençuts”. Tardà té claríssim que “no es pot arribar al cim sense corregir i esmenar els errors comesos. Des de la trinxera és impossible acumular forces i convèncer els catalans no independentistes”.

Pressupostos?

Joan Tardà ens avança les condicions d’ERC per donar suport als pressupostos de Pedro Sánchez: entre altres, que s’executin totes les inversions i modificar lleis presentades pel govern espanyol com la de l’audiovisual perquè “ens hi juguem el futur de la llengua catalana”.

De moment els nous pressupostos de l’Estat tornen a incomplir la inversió a Catalunya i mantenen intacte el pressupost de la Casa Reial. I una vegada més, l’Estat només ha gastat el 40% del pressupostat en trens. Dels 2.100 milions que van prometre destinar a Renfe i Adif a Catalunya en cinc anys, només n’ha arribat 844. “En cas d’una hipotètica entesa a Madrid, ERC hauria d’aprofitar per buscar-la també amb el PSC perquè no tindria sentit no aprofitar l’èxit a Catalunya”, diu Tardà.

Joan Tardà hauria volgut un govern quadripartit a Catalunya i, en aquest sentit, carrega durament contra Jéssica Albiach: “Si hagués tingut la intel·ligència política de Pablo Iglesias que va ser capaç de menjar-se molts gripaus per tal de fer un govern amb el PSOE, ara mateix a Catalunya tindríem un govern de quatre potes”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-X-2021)
N.de la R.
L’ANC no estressa els independentistes convençuts,sinó que remou la consciència dels neoautonomistes.I això els cou.

146 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: