LA NOTA D’HUMOR: SÁNCHEZ DIU QUE LA INDEPENDÈNCIA ” ÉS UNA COSA DEL SEGLE PASSAT “

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dissabte els indults i ha demanat confiar en la “intel·ligència i l’empatia” de la ciutadania espanyola. En un discurs al Comitè Federal del PSOE, Sánchez ha dit que “quan una causa és justa i convenient, cal anar més enllà dels dubtes inicials i els vells perjudicis“. El socialista ha afirmat que “ara cal restaurar la convivència” a Catalunya i que els indults són “un rotund missatge d’empatia” de la ciutadania espanyola a la catalana. Sánchez ha dit que la independència “és una cosa del segle passat” i que ningú “té dret a obligar milions de catalans a escollir entre dues identitats perfectament compatibles”. “Vivim junts, convivim junts i, per tant, decidim junts”, ha remarcat. Sánchez ha dit que “la societat espanyola té una capacitat extraordinària de transformar-se i assumir amb convicció noves realitats” i que les decisions polítiques “també han de tenir aquesta capacitat”.

En referència al discurs dels independentistes, Sánchez ha dit que és “evident” que en democràcia s’han d’escoltar coses que “no agraden, incomoden o disgusten“. “Els independentistes hauran d’escoltar, i molt, les nostres fermes i profundes conviccions, que tenen a veure amb la voluntat inequívoca de construir un projecte compartit”, ha dit.

El líder socialista ha dit ser conscient que els indults “no solucionaran el problema” a Catalunya però ha remarcat “el valor que representa fer el primer pas”. En aquest sentit, Sánchez ha reivindicat el PSOE com un partit que sap “entendre els reptes dels temps” i que és “valent, decidit i determinat”. A més, ha dit que els socialistes representen “l’esperança”, i ha acusat l’oposició de voler “torpedinar” tots els seus projectes.

En un missatge especialment dur contra el PP, ha equiparat el partit de Pablo Casado a Vox, dient que en l’exercici de l’oposició són “indistingibles”. “Són tal per a qual”, ha afirmat, reclamant “entesa”. Com a alternativa, ha definit el PSOE com un partit de “patriotisme honest” i “digne” capaç “d’assumir decisions difícils i complexes però necessàries per la convivència i el futur, amb una mirada llarga”.
Informa:ELMON.CAT (4-VII-2021)

227 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: