LA NOTA D’HUMOR: SÁNCHEZ ES VANTA DE LA “PLUJA DE MILIONS ” A CATALUNYA

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha protagonitzat per cinquena vegada un dels mítings centrals del PSC. Però s’ha quedat amb gana i n’oferirà un de propina el proper dimecres a Barcelona. En l’acte electoral a Girona, Sánchez ha acompanyat al candidat Salvador Illa, el ministre Miquel Iceta i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. El president espanyol ha repetit el missatge dels darrers dos dies: el clam per concentrar el vot antiindependentista en el PSC. De fet, n’ha dit agafar “l’única papereta roja”.

Ara bé, Sánchez en les seves cinc intervencions ha estat molt detallista alhora d’explicar inversions previstes a Catalunya amb l’excusa que les haurà de gestionar Illa. La famosa ‘pluja de milions’ que es va fer famosa per definir el gruix de les inversions que suposadament s’havien de fer a Catalunya. Sánchez el primer dia de campanya es va vantar que Moncloa enviés a Catalunya 21.500 milions durant el 2020. “Es diu aviat”, va emfatitzar.

Però el discurs de la comptabilitat ha continuat. Una altra dada que ha repetit en les seves intervencions són els 2.200 milions d’inversió pública de l’Estat a Catalunya. “Un 18,1% del total d’Espanya, és a dir, molt per sobre del marcat per l’Estatut d’autonomia”, ressalta. Una xifra que ha tornat a repetir a Girona. Però al míting d’avui hi ha afegit, 6.300 milions d’euros pel pla de Rodalies a Catalunya 2020-2030, l’adjudicació de l’estudi de l’estació de tren a l’aeroport Girona Costa Brava, la supressió dels peatges de l’AP7 de Tarragona a la Jonquera o els 1350 milions de fons europeus agrícoles a més de l’augment percentual de l’IPC a les pensions. Xifres que, segons Sánchez, només podrà gestionar Illa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-1-2021)

217 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: