LA NOTA D’HUMOR: “SOM UNA NACIÓ QUE TÉ EN LA LLENGUA UN ELEMENT D’IDENTIFICACIÓ ” ( ARAGONÈS )

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en valor el paper del català en l’autogovern de Catalunya hores després que el TSJC hagi emès una ordre perquè la Generalitat executi la sentència que obliga a fer el 25% de classes en castellà. “Som una nació que té en la llengua catalana un dels elements d’identificació, una eina compartida, que també ho és de portes obertes per a compartir la llengua i la cultura amb el conjunt de ciutadans que decideixen fer de Catalunya un país de destí”, ha expressat Aragonès durant l’acte de presa de possessió dels nous membres del Consell de Garanties Estatutàries.

Durant el seu discurs Aragonès també ha apuntat que un dels pilars de l’autogovern català són els servidors públics. Coincidint amb els dubtes sobre quin ha de ser el paper dels docents en l’aplicació de la sentència del 25% de castellà, el president ha garantit que “tots els servidors públics sense excepció” compten amb “el suport i la defensa de la Generalitat”,

El president ha agraït la feina als consellers sortints del CGE i ha desitjat molta sort als set nous consellers. Aragonès ha aprofitat per remarcar la necessitat que hi hagi un marc legislatiu i normatiu “el més obert i flexible possible” per a una societat “canviant” i ha demanat que alhora “permeti recollir les aspiracions dels ciutadans expressades a les eleccions amb el màxim rigor, fortalesa i solidesa”.
Informa:RACOCATALA.CAT (10-5-2022)

73 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: