LA NOTA D’HUMOR: VALLS PLEGA COM A REGIDOR, “ORGULLÓS D’HAVER FRENAT L’INDEPENDENTISME “

El regidor de BCN pel Canvi a l’Ajuntament de Barcelona Manuel Valls ha formalitzat finalment la seva renúncia al càrrec, tal com va anunciar que faria al mes de maig. L’ex primer ministre francès ha esperat a exhaurir el mes d’agost per fer efectiva la seva marxa.

En un missatge aTtwitter, Valls s’ha mostrat “molt honorat d’haver pogut servir Barcelona aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme”, fent menció a la seva tasca més destacada a l’ajuntament, la de trencar amb Ciutadans per donar el seu suport a la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, amb l’objectiu d’evitar que governés l’ajuntament Ernest Maragall i Esquerra Republicana de Catalunya, el partit que va guanyar les eleccions municipals del 2019.

A més, Valls ja afegit que el seu pas per la Casa Gran “ha estat també un temps marcat per la pandèmia i he procurat contribuir al consens municipal”. “Com a ciutadà, seguiré defensant la Barcelona capital catalana, espanyola i europea”, ha afegit.

La seva pròpia formació, BCN pel Canvi, ha notificat —també via Twitter que un cop “superat l’equador del mandat, Manuel Valls ha formalitzat la renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Barcelona, una decisió que ja havia anunciat fa uns mesos”. El partit ha volgut agrair a Valls “el seu compromís amb Barcelona i amb el projecte polític”. “Marxa un company, un amic, un líder polític”, continua el missatge a les xarxes socials.
A Barcelona, “per canviar de vida”

Manel Valls va entrar en política barcelonina com a número u d’una llista impulsada per Ciutadans un cop es va constatar el seu fracàs en l’intent de presentar-se a les presidencials franceses. El mateix Valls va admetre, poc després d’anunciar la seva renúncia a l’acta de regidor, que va enfocar la seva vida política a Barcelona amb la intenció de “canviar de vida”, ja que en aquell moment necessitava “fugir de França”.

El seu posicionament polític, clarament contrari als postulats independentistes, el van convertir en el candidat ideal per a Ciutadans, que confiava en el seu nom per guanyar unes eleccions municipals on finalment van quedar en quarta posició, amb sis regidors. El trencament amb Cs va arribar al cap de pocs dies, quan la meitat dels regidors van optar per votar a favor d’Ada Colau, que juntament amb els vots del PSC va aconseguir la majoria absoluta necessària per desbancar Maragall. Colau sempre ha negat que el suport de Valls tingués cap preu i BCN pel Canvi ha admès que el tracte va ser amb el PSC, el qual havia d’entrar al govern municipal per fer de contrapoder de Barcelona en Comú.
Informa:ELNACIONAL.CAT (31-VIII-2021)

100 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: