LA NOVA 8TV S’ESTRENA A XARXES AMB UN MISSATGE CLAR DESAFIANT TV3

Els espectadors de televisió de Catalunya tindran sorpreses en acabar aquest mes d’agost. Després d’uns quants anys de desert, TV3 tornarà a tenir competència jugant com a local. El pròxim dia 30 la nova 8tv començarà la seva singladura, tal i com hem pogut descobrir al seu tot just estrenat compte de Twitter. Un canal privat per a tot el territori del país i en català, que agafa les regnes després que l’empresari audiovisual Nicola Pedrazzoli comprés la freqüència del Grup Godó, l’antic propietari, i rebés l’OK del Consell Audiovisual de Catalunya.

L’italià, també al capdavant de Teve.cat o del desaparegut Canal Català aposta fort i prepara novetats que anirem descobrint amb el pas dels dies. Algunes, com el fitxatge de Frank Blanco, deixen bocabadats: l’ex de ‘Zapeando’ emularà Alfons Arús amb un programa de sobretaula que recorda el mític Arucitys, estrella precisament de la desapreguda 8tv durant dècades. També sabem que la nova 8tv comptarà amb Ares Teixidó conduint el ‘Condició Femenina’,​ o Carlos Fuentes traslladant allà el seu ‘Catalunya Opina’.

Per saber de la resta de programes i continguts de la graella encara haurem d’esperar uns dies, perquè l’activitat de la tele és frenètica enllestint la proposta i afinant els engranatges tècnics. Però que la seva activitat a les xarxes socials comenci a bullir és senyal inequívoc que la cosa rutlla i que vol ser important en la lluita per l’audiència. TV3 ha dominat amb mà ferma durant els últims anys, amb registres escandalosos com ser la primera opció durant 46 mesos seguits. Aquest estiu, però, la cosa es va tòrcer: Telecinco els va pispar la cartera amb l’Eurocopa, provocant una sensació estranya a Sant Joan Despí i alguns canvis a la programació. Ara, però, a “l’enemic” extern se li afegeix un de nostrat: 8tv.

El canal sap que la seva competència directa serà la pública, i ha enviat un missatge que es pot interpretar com a un desafiament en tota regla: “TV3, esteu preparats?”. Són el gran rival a batre i semblen decidits a convertir-se en una alternativa, molt per sobre del solar en el que s’havia convertit l’antiga casa d’Arús o Josep Cuní.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-VIII-2021)

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: