LA NOVA PROGRAMACIÓ DE CATALUNYA I RÀDIO I RAC 1

Catalunya Ràdio ha presentat la programació de la temporada 2020-2021, que comença dilluns. Laura Rosel s’estrenarà al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio’, després de set temporades presentat per Mònica Terribas, que va deixar el programa per discrepàncies amb la direcció de la ràdio. La graella inclourà nous programes com ‘El búnquer’, amb Jair Domínguez i Peyu; ‘Adolescents XL’, presentat per Roger Carandell; ‘Kids XS’, amb Pau Guillamet i Txell Bonet; i el nou espai de temàtica LGTBI ‘Ja m’entens’, de David Àvila, en format podcast. L’emissora també manté ‘Crims’ de Carles Porta, que també impulsarà a partir de l’octubre el podcast ‘El segrest’.

Segons Saül Gordillo, director de l’emissora, el nou magazín matinal culmina el projecte de renovació de la ràdio pública que considera que va començar amb la direcció el 2016. Reivindicant la trajectòria de Terribas, Rosel ha dit que la seva aposta és ‘fer ràdio pendents d’allò que passa al carrer, de la gent que més ho necessita i de col·lectius desatesos’. ‘Escoltaran molta actualitat, i obrirem una finestra per respirar, deixant enrere una temporada molt dura i amb incerteses a l’escola, en l’àmbit de la salut i la política o fins i tot en el Barça’, ha detallat.

El nou matí de Catalunya Ràdio centrarà també l’aposta en l’entreteniment, en una temporada que comptarà amb Albert Pla, Queco Novell, Samanta Villar, Santi Villas, Dolors Boatella, Xavier Sala-i-Martin, Toni de la Torre i Anna Guitart, entre d’altres.

L’objectiu de la nova temporada de Catalunya Ràdio, segons Gordillo, és esdevenir la referència per als oients i tenir molta capacitat de reacció i dinamisme, amb la voluntat ferma i decidida de donar veu a tothom.

RAC 1
RAC 1 ha presentat avui el programa de la temporada 2020-2021 en un acte conduït per Albert Sort a l’Hospital Clínic de Barcelona en agraïment al personal sanitari per la gestió de la covid-19. La graella del nou curs l’encapçalaran, com en la darrera, Jordi Basté, Toni Clapés, Albert Om i Agnès Marquès. Tots quatre han coincidit que esperen una tardor moguda, marcada per la incertesa del moment actual.

Aleix Parisé substituirà Roger Saperas al capdavant del programa esportiu nocturn ‘Tu diràs’ i, al seu torn, Xavier Rocamora rellevarà Parisé al ‘Primer toc’ dels migdies. El ‘Versió RAC1′, dirigit per Clapés, s’amplia una hora més: començarà a les tres del migdia i s’allargarà fins les set del vespre, cosa que suposa la desaparició del ‘Tot és possible’ després de dinou anys de programa. Així mateix, Emma Aixalà presentarà ‘La primera pedra’ els caps de setmana de sis a deu del matí.

Basté donarà el tret de sortida a la programació el pròxim dilluns al matí amb una nova edició d’’El Món a RAC 1′ i diu que tindrà novetats ‘que s’aniran descobrint’, com una píndola nova a les 8, tertulians ‘que sorprendran i algun retorn’. Així mateix, Basté ha lamentat que la situació serà més complicada amb les distàncies i el teletreball per la covid-19, però ha reivindicat que ‘la ràdio sempre hi és’. D’altra banda, la cadena ha anunciat la creació de podcasts de contingut exclusiu.
Informa:VILAWEB.CAT (28-8-2020)

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: