LA PÀGINA WEB DEL MUNICIPI DE L’ALGUER, TAMBÉ EN CATALÀ

“La pàgina web del Municipi de l’Alguer presenta la definitiva versió en català de l’Alguer.”

“Un treball important, fortament volgut de l’Assessorat a la Cultura i a les Polítiques Lingüístiques, que en aquestos mesos ha aprofitat del treball fondamental, de la professionalitat i competència dels Oficis Lingüístics presents a l’Alguer”. Així, l’assessora i vicesíndic, Gabriella Esposito, que avui al maití, en ocasió de la conferència estampa de presentació, ha públicament rengraciat los oficis competents, les operadores i la coordinadora Giuliana Portas, i també les númeroses associacions culturals i lingüístiques que quotidianament col·laboren i s’empenyen per la difusió i valorització de l’Alguerés, gràcies també als númerosos projectes realitzats i financiats en aquestos últims anys.
L’important treball de implementació i de traducció de la pàgina web del Municipi de l’Alguer és estat aviat al 2016, després esvilupat i acabat amb la preciosa i qualificada col·laboració de les operadores especialitzades, que fan part de l’Ofici lingüístic comunal, Irene Coghene, Elisabetta Dettori i Carla Valentino. És una acció conjunta entre Regió i Municipi, nada per permitir a l’utença de llegir en alguerés les informacions que visiona quotidianament, en acord amb les leis que tutelen lo dret d’emprar la pròpia llengua en les relacions amb les institucions. En aqueix sentit, lo Municipi de l’Alguer representa certament un model de referiment pel procés d’esvilup institucional i públic de la llengua.
Actes, regulaments, bandos, notícies i curiositats, de avui se pogueran fàcilment llegir en català de l’Alguer, una manera concreta per garantir una memòria lingüística tangible també a les generacions més joves i futures. En ocasió de la presentació del projecte a l’estampa, la coordinadora Giuliana Portas ha il·lustrat lo camí seguit per realitzar la pàgina en llengua catalana de l’Alguer i el treball d’alta professionalitat portat envant dels oficis competents. En al·legat calqui fotografia de la presentació d’avui. Per visualitzar la versió en llengua català de l’Alguer de la pàgina institucional és suficient obrir la pàgina principal a l’endiriç www.comune.alghero.ss.it/ca.
Condividi su:
Informa:ALGUER..SS.IT (15-5-2019)
565 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: