LA PLATAFORMA BATEC EMPASTIFA LES SEUS DE VOX, PP I PSC PER DENUNCIAR LA REPRESSIÓ DEL RÈGIM DEL 78

La plataforma Batec empastifa les seus de Vox, PP i PSC per denunciar la “repressió del règim del 78”.
Denuncien l’extrema dreta i la “persecució” al moviment independentista i fan una crida a “rebel·lar-se” contra l’Estat.
(QUIM RIERA )

En un comunicat compartit per activistes de la plataforma Batec, s’informa que han dut a terme una sèrie de pintades en seus de partits polítics espanyols a Catalunya com a part de la campanya ‘Pintem la cara a l’estat espanyol’. Aquesta iniciativa té com a objectiu denunciar i combatre “la repressió del règim del 78”, el “perill” que representa l’extrema dreta de Vox i la “persecució política i judicial” al moviment independentista. Els activistes de Batec expressen el seu descontentament i preocupació davant dels casos d’infiltració de la policia nacional en moviments independentistes i socials, fent referència al recent cas a Girona. En vídeos compartits a les xarxes socials, es pot observar com a mínim dues persones embruten amb gargots de pintura blava les seus de Vox i PSC a Barcelona.

“L’estat espanyol ens persegueix, empresona i espia, i nosaltres no ens quedarem de braços plegats. Fem una crida a la joventut i a la societat en general a respondre a la repressió existent i a la que vindrà en cas d’un possible govern de PP i Vox”, declaren en el comunicat els activistes.
per Taboola

Dos portaveus de la plataforma, en un vídeo difós a les xarxes socials, denuncien que els moviments socials continuen patint “la mà dura” de l’estat espanyol i que el dret a la llibertat d’expressió i a l’autodeterminació estan sent “reprimits”. Específicament, assenyalen com a “responsables directes” de la repressió als partits populars i socialistes, i lamenten que en aquest context “desolador”, l’extrema dreta guanyi terreny. Per tot això, fan una crida a la mobilització per “assenyalar” aquells partits que en els últims mesos han “jutjat i perseguir” i s’han “infiltrat” en la vida de l’independentisme.

Aquestes accions de Batec han generat un debat a la societat catalana, amb opinions dividides respecte a la forma de protesta utilitzada. Mentre alguns sectors recolzen el dret a la protesta i consideren que és necessari denunciar el que perceben com una persecució política, altres qüestionen la legalitat i eficàcia d’aquest tipus de manifestacions. Representants dels partits afectats han condemnat els actes de vandalisme i han cridat al respecte a la democràcia i les institucions.
Informa:ELNACIONAL.Cat (23-VII-2023

83 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: