LA PLATAFORMA MONOLINGÜE “ESCUELA DE TODOS” FARÀ UNA MANIFESTACIÓ A BARCELONA El 18-S

Les associacions enemigues de la immersió i la l’ensenyament en català, que integren la plataforma monolingüe, Escuela de Todos,ha convocat una manifestació per al 18 de setembre a Barcelona amb el lema ‘espanyol, llengua vehicular’. En un comunicat, la plataforma explica que volen reclamar la “igualtat de drets lingüístics” dels alumnes castellanoparlants, denunciar que es “fabriquin” lleis per fer “impossible” una falsa “conjunció lingüística”, que en veritat, beneficiaria únicament el castellà en detriment de la llengua catalana.

L’agrupació espanyolista parla fins i tot de “connivència” del govern espanyol de Pedro Sánchez per “anorrear” el castellà. La marxa començarà a les 12.30h des d’Arc del Triomf i acabarà a les portes del Parc de la Ciutadella. Segons Escuela de Todos, aquesta pretesa “exclusió” de l’espanyol com a llengua vehicular no és pedagògica, sinó que tindria, en el seu imaginari bel·licista, un caràcter polític.

La plataforma carrega contra les “polítiques discriminatòries” del Govern que, segons diuen, darrerament s’han intensificat per fer front a la sentència del TSJC que fixa un 25% de classes en castellà. El Govern va respondre amb un decret que rebutja percentatges en l’ensenyament. Mentre que al Parlament s’ha aprovat una llei amb els vots de Junts, ERC, PSC i comuns que diu que el català és llengua vehicular a l’escola i el castellà, curricular.
Informa:RACOCATALA.CAT (5-VIII-2022)

123 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: