LA PLATAFORMA PER LA LLENGUA DENUNCIA LES DISCRIMINACIONS D’AMAZON

L’ONG del català Plataforma per la Llengua ha denunciat aquest dijous les polítiques lingüístiques discriminatòries d’Amazon pel que fa als consumidors de parla catalana. La companyia estatunidenca de comerç electrònic segueix sense disposar d’una versió en català del seu lloc web. Dels 10 webs més visitats a Catalunya, el d’Amazon és l’únic que no disposa d’una versió en català.

A Catalunya hi ha 4 dels 7 centres logístics que l’empresa multinacional té a Espanya, i també hi ha un centre de suport que dona feina a més de 500 persones. A més, dels 16 centres i estacions de distribució que té a Espanya, 6 es troben a Catalunya i 1 al País Valencià. A diferència del català, Amazon sí que disposa de lloc web en francès quebequès i atenció en neerlandès tot i no tenir venda directa per als Països Baixos. “Altres situacions fan pensar que la discriminació del català és volguda”, expressa l’ONG del català.

D’aquesta manera, Amazon incompleix els drets de la Llei 22/2010 del Codi de consum i la Llei 18/2017 de comerç, serveis i fires. Diversos usuaris també s’han queixat a la Plataforma per la Llengua que les persones que atenen el servei telefònic moltes vegades tampoc entenen el català, fet que vulnera la normativa que reconeix el dret dels consumidors a ser atesos en aquesta llengua.
Informa:RACOCATALA.CAT(4-10-2019)

352 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: