LA POLICIA ESPANYOLA PRESENTA LA SEVA NOVA PÀGINA WEB AMB UNA VERSIÓ DUPLICADA EN CATALÀ

La Policia espanyola ha presentat aquest dimecres la seva nova pàgina web que incorpora versions en les «llengües cooficials», a més de l’anglès, francès i alemany i també adaptades a les persones amb alguna mena de discapacitat.

Es dona la curiositat que en el cas de la llengua catalana hi té doble presència, s’hi pot accedir a través de la versió ‘Català’ i a través de la versió ‘Ca-València/valencià’.

En canvi, només hi ha una versió en castellà (‘Español’) tot i les diverses modalitats de castellà que es parlen a l’Estat i els milions de potencials usuaris del web que parlen el castellà de Colòmbia, Mèxic o Argentina.
L’acte de presentació de la nova web ha comptat amb la presència del ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha posat en valor l’accessibilitat d’aquesta nova web, la qual cosa entén que és «un pas més en la modernització per a acostar-se al ciutadà».

La nova web publicarà informació actualitzada sobre les oposicions d’accés –proves, dates, requisits o possibles canvis–, l’estructura central/territorial, la seva evolució en el temps i les diferents especialitats d’una institució amb 197 anys d’història. També estarà «interconnectada» amb altres serveis com Alertcops, segons ha destacat Grande-Marlaska.

A més, permetrà simplificar diversos tràmits dels ciutadans com l’accés al DNI electrònic, la sol·licitud de cita prèvia, realitzar diferents tràmits amb l’administració a través de formularis o l’accés a Xarxa Blava, el portal de seguretat privada que acull els usuaris del sector.

El director general ha defensat l’aposta per eliminar «barreres» i ha recordat que més de nou milions de persones accedeixen en un any a la web de la Policia, unes xifres que ara espera fins i tot incrementar. També ha subratllat que la Policia és el cos policial «més seguit» en xarxes socials, per davant del FBI i altres.
Informa:DBALEARS.CAT (27-1-2021)

309 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: