LA POLICIA ESPANYOLA: UNS 70 CASOS DE VEXACIONS A CATALANOPARLANTS AMB UN 15% D’AGRESSIONS FÍSIQUES

En els darrers anys, la Plataforma per la Llengua ha recollit nombrosos casos de discriminacions lingßístiques als ciutadans catalanoparlants produĂŻts per la GuĂ rdia Civil i per la Policia Nacional. En l’estudi del ‘Comportament lingßístic davant dels cossos policials espanyols’, l’entitat recull dades sobre els 68 casos detectats entre l’any 2007 i el 2019.

L’ONG del catalĂ  ha constatat que en totes les discriminacions hi ha hagut un tracte vexatori i que en un 15% s’ha arribat a l’agressiĂł fĂ­sica cap a la vĂ­ctima. La majoria d’episodis no han tingut cap conseqßència judicial i nomĂŠs en un 3% dels casos s’ha acabat condemnant els policies infractors.

La Plataforma per la Llengua recull anualment centenars d’incidents a travĂŠs del servei de queixes i consultes de l’entitat. Aquesta setmana s’ha fet pĂşblic el test DiscriminCats, que aplega 9 dels casos reals relatats en l’últim Informe de Discriminacions Lingßístiques 2019 i que mostra les actituds vexatòries a ciutadans d’arreu dels PaĂŻsos Catalans per raĂł de llengua.


Un cas d’abĂşs policial arriba als tribunals

Aquest dijous 6 de maig, al jutjat d’instrucciĂł penal del Prat de Llobregat, s’ha instruĂŻt el cas d’un ciutadĂ  flamenc Kris Charlier, resident a Bigues i Riells, en referència a la denĂşncia que va efectuar el 2019 contra dos agents de la GuĂ rdia Civil que el van discriminar i humiliar a l’Aeroport del Prat pel fet de parlar catalĂ .

Charlier, que sap parlar catalĂ , però no castellĂ , es va veure obligat a abaixar-se els pantalons en pĂşblic per mostrar la bossa recol¡lectora que porta arran d’una operaciĂł per cĂ ncer de còlĂłn. Els guĂ rdies civils, que no havien entès les seves explicacions en catalĂ  i que no van fer venir algĂş competent en aquesta llengua, el van acabar denunciant per pertorbaciĂł de l’ordre pĂşblic i per negar-se a cooperar amb la policia.

Els agents s’enfronten ara a una pena que en cap cas superaria els dos anys de presĂł.
Informa:RACOCATALA.CAT (7-5-2021)

301 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: