LA POLICIA ITALIANA DETÉ EL PRESIDENT CARLES PUIGDEMONT A L’AEROPORT DE L’ALGUER

La policia italiana mantĂŠ retingut el president Carles Puigdemont, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Puigdemont estava aquest divendres i fins diumenge a l’aplec internacional ADIFOLK que se celebra a l’Alguer.

El lĂ­der independentista ha viatjat a l’Alguer procedent de Brussel¡les i tan bon punt ha baixat de l’aviĂł l’esperava un grup nombrĂłs d’agents de la policia fronterera italiana, segons fonts de la seva defensa.

DemĂ  passa a disposiciĂł judicial

El president serĂ  aquesta nit a la comissaria i demĂ  passarĂ  a disposiciĂł dels jutges de la Cort d’Apel¡laciĂł de SĂ sser, a qui correspon la competència sobre la seva posada en llibertat o l’extradiciĂł. AixĂ­ s’ha fet saber a travĂŠs d’una nota de la seva oficina d’expresident i amb una piulada del director de l’oficina, Josep Alay.

La decisiĂł de les autoritats italianes de retenir-lo s’ha adoptat en base a la mateixa euroordre que Espanya va assegurar al Tribunal General de la UE que estava suspesa.

El TGUE havia retornat al president la seva immunitat com a eurodiputat desprÊs que el Parlament Europeu el passat mes de març havia aprovat el suplicatori demanat pel jutge instructor Pablo Llarena. Això no obstant, el Tribunal va tornar a aixecar-li la immunitat davant del convenciment que no hi havia risc de detenció atès que el jutge Llarena va assegurar que les euroordres contra ell estaven suspeses.
ReuniĂł a l’Alguer

Puigdemont viatjava en el moment de ser interceptat per la policia amb el senador Jami Matamala. Matalama tambĂŠ l’acompanyava quan va ser detingut a Alemanya el març del 2018.

A mĂŠs d’assistir a l’Adifolk, Puigdemont tenia previst reunir-se amb el president de la regiĂł autònoma de Sardenya i amb el sĂ­ndic de l’Alguer.

El president, que viu exiliat a Waterloo des de novembre del 2017, va viatjar la passada setmana a ParĂ­s on es va reunir amb diputats i senadors francesos a l’Assemblea Nacional.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-IX-2021)

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: