LA PREMSA EUROPEA CONFIA EN LA CIÈNCIA CATALANA CONTRA EL VIRUS

L’Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació per a la Lluita contra la SIDA han engegat un estudi per trobar una vacuna contra el coronavirus o la fórmula que eviti la seva propagació. Un treball que s’ha engegat aquesta mateixa setmana i que tot just està acabant de buscar l’equip que el configurarà, segons ha pogut saber ElNacional.cat. La rapidesa és lògica després que es consideri que el coronavirus és una pandèmia mundial.

L’interès d’aquest estudi, que compta amb 195 pacients que han donat positiu i 3.000 contactes propers que no estaven malalts, ha captat l’interès de tothom. A Europa, un dels principals mitjans de capçalera de tot el continent, Euronews, titula: “Catalunya llança un estudi innovador per aturar el coronavirus”. A la notícia, destaca la feina conjunta de la Generalitat i el finançament de la fundació de Bonaventura Clotet. I fa una menció especial al responsable de la recerca, el doctor Oriol Mitjà, i l’objectiu d’aturar la cadena de transmissió.

euronews

Euronews també destaca el reconeixement de Mitjà i el seu equip i assenyala que la Fundació Bill Gates i Melinda Gates ha contribuït al seu suport financer. A més, considera que ara mateix és el “projecte més ambiciós” per frenar el risc d’infecció del coronavirus. Altres portals com News24 o TimeNews també han donat a conèixer la recerca catalana.
Informa:ELNACIONAl.CAT (17-3-2020)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: