LA PREMSA FRANCESA, BOLCADA AMB EL PRESIDENT PUIGDEMONT

No nomĂŠs la Catalunya Nord parla de l’acte del Consell per la RepĂşblica de demĂ . Tot França, tambĂŠ des de la seva capital ParĂ­s, es fa ressò de la trobada independentista i de qui consideren que liderarĂ  la concentraciĂł a PerpinyĂ , el president Carles Puigdemont. La televisiĂł estatal, setmanaris, diaris de referència i tambĂŠ entrevistes a rĂ dios hi dediquen reportatges i notĂ­cies. Malgrat que les fonts oficials de la manifestaciĂł preveuen 70.000 manifestants, els mitjans francesos donen per fet que l’acte arribarĂ  amb facilitat a les 100.000 persones.

Alguns dels diaris de referència han dedicat avui les seves pĂ gines a Puigdemont. Le Parisien defineix l’acte de “trobada gegantera” i reconeix “l’exili del president nacionalista” Puigdemont a qui “persegueix la justĂ­cia espanyola juntament amb PonsatĂ­ i ComĂ­n”. L’article acaba amb una comparativa dels tres polĂ­tics amb els “mateixos Rolling Stones, que disposaran de tres pantalles” perquè ningĂş no se’n perdi cap detall.

La televisiĂł pĂşblica France 3 dona tots els detalls de la trobada i es pregunta: “Seguretat, trĂ nsit, multitud: com es prepara la reuniĂł de Carles Puigdemont a PerpinyĂ ?”. Destaquen que la trobada ha provocat que altres actes quedin suspesos o ajornats com ĂŠs el cas del SalĂł d’Animals de PerpinyĂ , que estava previst per dissabte, o habilitar aparcament adicional pels 15.000 cotxes que puguin arribar. France 3 subratlla que Puigdemont “es troba protegit de les persecucions espanyoles grĂ cies a la seva condiciĂł d’eurodiputat”.

Les pĂ gines esportives tambĂŠ es fan ressò de la trobada i, en concret, del partit de la USAP contra el Rouen d’aquest divendres. Le Figaro dedica un ampli reportatge a l’impacte en l’Ă mbit del rugbi a 15 que pot tenir la presència de Puigdemont. El diari francès entrevista el president del club François Rivière: “Ens ho passarem molt bĂŠ. L’estadi d’AimĂŠ Giral, aquesta catedral, farĂ  història al paĂ­s catalĂ . No tenim un paper polĂ­tic, però durant cinc anys estĂ vem buscant un enllaç amb Barcelona i la Catalunya sud i ara tenim l’oportunitat de fer-ho. Convidarem les associacions catalanes. El partit USAP-Rouen estarĂ  centrat Ă­ntegrament a defensar l’esperit català”.

Les rĂ dios tambĂŠ amplien la cobertura d’aquest partit. Sud Radio assegura que es viurĂ  una “festa del rugbi catalĂ ” i fins i tot fan broma de si Puigdemont “xutarĂ  o tirarĂ ” la pilota de rugbi.

Diaris regionals com LaDepeche de Tolosa de Llenguadoc assegura que Puigdemont arriba a PerpinyĂ  “per fer història” i li dedica una Ă mplia entrevista per valorar l’evoluciĂł del procĂŠs des de l’any 2017, què espera de la trobada i si ja tĂŠ preparat el discurs que pronunciarĂ .

Made in Perpignan obre la seva portada d’avui amb la trobada que informa al minut de l’Ăşltima hora i dona les xifres mĂŠs destacades, entre d’altres, els mĂŠs de 200 periodistes acreditats o les 350 autocaravanes que buscaran un lloc per passar la nit. TambĂŠ detalla el programa de visites de Puigdemont amb les diferents autoritats i informa a tots els seus ciutadans de les afectacions del trĂ nsit.

made in perpignan puigdemontEl diari LibĂŠration de ParĂ­s, emblema de l’esquerra francesa, ha pronosticat que demĂ  PerpinyĂ  serĂ  la capital de l’independentisme catalĂ .

LibĂŠration
✔
@libe
Perpignan, capitale pour un jour de l’indĂŠpendantisme catalan http://dlvr.it/RQvt8T

View image on Twitter
50
11:28 AM – Feb 28, 2020
Twitter Ads info and privacy
38 people are talking about this
La televisiĂł francesa France3 ha fet un gran desplegament i fins i tot s’ha desplaçat a Amer (la Selva) la vila natal de Puigdemont.

France 3 Occitanie (Toulouse)
✔
@France3MidiPy
Avant son meeting Ă  Perpignan, retour dans le village natal de Carles Puigdemont en Catalogne http://dlvr.it/RQvj8V

View image on Twitter
2
10:21 AM – Feb 28, 2020
Twitter Ads info and privacy
See France 3 Occitanie (Toulouse)’s other Tweets

112 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: