LA PREMSA FRANCESA, BOLCADA AMB EL PRESIDENT PUIGDEMONT

No només la Catalunya Nord parla de l’acte del Consell per la República de demà. Tot França, també des de la seva capital París, es fa ressò de la trobada independentista i de qui consideren que liderarà la concentració a Perpinyà, el president Carles Puigdemont. La televisió estatal, setmanaris, diaris de referència i també entrevistes a ràdios hi dediquen reportatges i notícies. Malgrat que les fonts oficials de la manifestació preveuen 70.000 manifestants, els mitjans francesos donen per fet que l’acte arribarà amb facilitat a les 100.000 persones.

Alguns dels diaris de referència han dedicat avui les seves pàgines a Puigdemont. Le Parisien defineix l’acte de “trobada gegantera” i reconeix “l’exili del president nacionalista” Puigdemont a qui “persegueix la justícia espanyola juntament amb Ponsatí i Comín”. L’article acaba amb una comparativa dels tres polítics amb els “mateixos Rolling Stones, que disposaran de tres pantalles” perquè ningú no se’n perdi cap detall.

La televisió pública France 3 dona tots els detalls de la trobada i es pregunta: “Seguretat, trànsit, multitud: com es prepara la reunió de Carles Puigdemont a Perpinyà?”. Destaquen que la trobada ha provocat que altres actes quedin suspesos o ajornats com és el cas del Saló d’Animals de Perpinyà, que estava previst per dissabte, o habilitar aparcament adicional pels 15.000 cotxes que puguin arribar. France 3 subratlla que Puigdemont “es troba protegit de les persecucions espanyoles gràcies a la seva condició d’eurodiputat”.

Les pàgines esportives també es fan ressò de la trobada i, en concret, del partit de la USAP contra el Rouen d’aquest divendres. Le Figaro dedica un ampli reportatge a l’impacte en l’àmbit del rugbi a 15 que pot tenir la presència de Puigdemont. El diari francès entrevista el president del club François Rivière: “Ens ho passarem molt bé. L’estadi d’Aimé Giral, aquesta catedral, farà història al país català. No tenim un paper polític, però durant cinc anys estàvem buscant un enllaç amb Barcelona i la Catalunya sud i ara tenim l’oportunitat de fer-ho. Convidarem les associacions catalanes. El partit USAP-Rouen estarà centrat íntegrament a defensar l’esperit català”.

Les ràdios també amplien la cobertura d’aquest partit. Sud Radio assegura que es viurà una “festa del rugbi català” i fins i tot fan broma de si Puigdemont “xutarà o tirarà” la pilota de rugbi.

Diaris regionals com LaDepeche de Tolosa de Llenguadoc assegura que Puigdemont arriba a Perpinyà “per fer història” i li dedica una àmplia entrevista per valorar l’evolució del procés des de l’any 2017, què espera de la trobada i si ja té preparat el discurs que pronunciarà.

Made in Perpignan obre la seva portada d’avui amb la trobada que informa al minut de l’última hora i dona les xifres més destacades, entre d’altres, els més de 200 periodistes acreditats o les 350 autocaravanes que buscaran un lloc per passar la nit. També detalla el programa de visites de Puigdemont amb les diferents autoritats i informa a tots els seus ciutadans de les afectacions del trànsit.

made in perpignan puigdemontEl diari Libération de París, emblema de l’esquerra francesa, ha pronosticat que demà Perpinyà serà la capital de l’independentisme català.

Libération
✔
@libe
Perpignan, capitale pour un jour de l’indépendantisme catalan http://dlvr.it/RQvt8T

View image on Twitter
50
11:28 AM – Feb 28, 2020
Twitter Ads info and privacy
38 people are talking about this
La televisió francesa France3 ha fet un gran desplegament i fins i tot s’ha desplaçat a Amer (la Selva) la vila natal de Puigdemont.

France 3 Occitanie (Toulouse)
✔
@France3MidiPy
Avant son meeting à Perpignan, retour dans le village natal de Carles Puigdemont en Catalogne http://dlvr.it/RQvj8V

View image on Twitter
2
10:21 AM – Feb 28, 2020
Twitter Ads info and privacy
See France 3 Occitanie (Toulouse)’s other Tweets

188 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: