LA PREMSA INTERNACIONAL EQUIPARA ESPANYA AMB XINA I RÚSSIA PEL TSUNAMI

La premsa internacional equipara Espanya amb la Xina i Rússia per la censura contra el Tsunami
Publicacions de prestigi com la BBC, Vice News o TechCrunch es fan ressò de la censura i blocatge contra la web del Tsunami Democràtic

La censura del Tsunami Democràtic a GitHub a petició de l’Audiència espanyola ha arribat a la premsa internacional. TechCrunch, un dels portals més prestigiosos sobre noves tecnologies, explica que l’aplicació del moviment serveix per organitzar i cordinar protestes pacífiques tal com fan a Hong Kong els manifestants pro-democràcia. Per això el mitjà considera ‘exagerades’ les acusacions de terrorisme que fonamenten la censura contra el Tsunami.

‘L’aplicació del Tsunami Democràtic pot ser acusada d’instigar disrupcions. Tanmateix, les acusacions de terrorisme són una clara exageració, excepte si la teva definició de terrorisme també significa aprofitar el poder de la resistència pacífica per crear el momentum pel canvi polític’, relata el TechCrunch.

D’altra banda, la BBC també s’ha fet ressò de la censura i assenyala directament a Microsoft, l’empresa propietària de GitHub, com la responsable d’executar el blocatge contra el Tsunami Democràtic. La cadena recull unes declaracions d’un portaveu de GitHub que justifica l’actuació per tal de continuar oferint els seus serveis a l’estat espanyol.

‘Tot i que no sempre estem d’acord amb les lleis, nosaltres hem de blocar un contingut si rebem una petició vàlida per part de representants governamentals per tal que els nostres usuaris d’aquella jurisdicció puguin continuar accedint a GitHub i col·laborar a elaborar software’, assegura el portaveu.

La BBC recorda que recentment, GitHub només ha rebut peticions de censura per part de l’estat espanyol, la Xina i Rússia.

Vice News és un altre dels mitjans internacionals que parla sobre la censura. En aquest sentit, explica que el Tsunami com qualsevol moviment de protesta modern utilitza les xarxes socials i aplicacions per comunicar-se i organitzar accions. El portal relata que el moviment ha estat censurat per la justícia espanyola, el que situa Espanya ‘a la par amb països fortament censors com la Xina i Rússia’.

Tot i els impediments, Vice assegura que els manifestants encara poden accedir a la pàgina web del Tsunami o qualsevol rèplica fent servir una aplicació de VPN, ja que la encriptació permet esquivar la censura geolocalitzada.
Informa:VILAWEB.CAT (31-10-2019)

368 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: