LA PRIMERA VACUNA CONTRA LA COVID-19, PROVADA AMB √ąXIT AMB HUMANS

La primera vacuna contra el coronavirus que s’est√† provant amb humans dona resultats prometedors. Aix√≠ ho ha anunciat en les √ļltimes hores la companyia nord-americana Moderna, que s’ha disparat a la borsa poc despr√©s de fer-ho p√ļblic. √Čs la conclusi√≥ a la qual han arribat els investigadors despr√©s de rebre, en temps r√®cord, els primers resultats preliminars. “Ha mostrat ser segura i ben tolerada en general”, resumeixen en un comunicat.

CORONAVIRUS
El tractament per a la Covid-19 es comercialitzarà en pocs dies
L’Ag√®ncia Europea del Medicament preveu donar l’autoritzaci√≥ molt aviat al remdesivir, que ja es prova en pacients greus

A partir d’aquestes proves inicials, que s’han realitzat a 45 voluntaris, s’ha comprovat que la majoria dels que reben la vacuna desenvolupen una resposta immunit√†ria del mateix nivell que la d’aquells que s’han contagiat de la Covid-19 i l’han superat. A m√©s, generen anticossos que neutralitzen el coronavirus, vitals per al control de la malaltia.

Moderna ha rebut ja autorització per a iniciar en els propers dies i setmanes un segon assaig clínic. En aquesta ocasió, sotmetrà a proves a 600 persones. La companyia ja ha anunciat que preveu poder iniciar un tercer assaig amb milers de persones al juliol.

Aquest seria el darrer esgla√≥ per poder demanar l’aprovaci√≥ oficial de la vacuna, anomenada -per ara- mRNA-1273. Aix√≤ seria possible, √©s clar, si els resultats del segon i el tercer estudi s√≥n tan prometedors com els del primer.

La companyia, amb seu a Cambridge (Massachusetts), ha informat tamb√© que la vacuna experimental ha proporcionat “protecci√≥ completa” contra la multiplicaci√≥ del virus en pulmons de ratolins infectats despr√©s de rebre la dosi. El seu estudi forma part dels m√©s d’un centenar registrats a l’Organitzaci√≥ Mundial de la Salut (OMS). Gaireb√© una desena d’aquests ja s’estan provant en humans.

232 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: