LA RECEPTA DEL PSOE: NI 155 NI AUTODETERMINACIÓ PER CATALUNYA

El PSOE no preveu respectar el dret a l’autodeterminaciĂł per desencallar el conflicte polĂ­tic catalĂ . Al programa electoral per al 28-A, els socialistes descarten que Catalunya pugui exercir aquest dret i tambĂŠ rebutgen que l’estat apliqui de manera permanent l’article 155 de la ConstituciĂł espanyola per suspendre l’autonomia de la Generalitat com en mĂŠs d’alguna ocasiĂł han reclamat el PP, Ciutadans i Vox.

El partit de Pedro SĂĄnchez insisteix que la recepta per a Catalunya ĂŠs una millora de l’autogovern i al seu programa fan referència a les declaracions de Granada i Barcelona, que reconeixen la plurinacionaltat, defensen una Espanya federal i la recuperaciĂł dels articles de l’Estatut tombats pel Tribunal Constitucional.

El programa, però, no recull explĂ­citament aquestes propostes i nomĂŠs valora que un 155 continuat en el temps suposaria “un estat d’excepciĂł regional permanent”. Un resultat que, segons els socialistes, tambĂŠ representaria l’exercici del dret a l’autodeterminaciĂł.

Amb aquestes tesis el PSOE es presenta com el patit que pot “liderar” la recerca d’una sortida a la “crisi” que representa el conflicte polĂ­tic a Catalunya.

El PSOE tambĂŠ proposa “clarificar el repartiment constitucional” i una “millor delimitaciĂł de les competències”. En aquest sentit, tambĂŠ defensa reconèixer les “singularitats” dels territoris de l’estat.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (15-4-2019)

728 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: