LA RECEPTA DEL PSOE: NI 155 NI AUTODETERMINACIÓ PER CATALUNYA

El PSOE no preveu respectar el dret a l’autodeterminació per desencallar el conflicte polític català. Al programa electoral per al 28-A, els socialistes descarten que Catalunya pugui exercir aquest dret i també rebutgen que l’estat apliqui de manera permanent l’article 155 de la Constitució espanyola per suspendre l’autonomia de la Generalitat com en més d’alguna ocasió han reclamat el PP, Ciutadans i Vox.

El partit de Pedro Sánchez insisteix que la recepta per a Catalunya és una millora de l’autogovern i al seu programa fan referència a les declaracions de Granada i Barcelona, que reconeixen la plurinacionaltat, defensen una Espanya federal i la recuperació dels articles de l’Estatut tombats pel Tribunal Constitucional.

El programa, però, no recull explícitament aquestes propostes i només valora que un 155 continuat en el temps suposaria “un estat d’excepció regional permanent”. Un resultat que, segons els socialistes, també representaria l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Amb aquestes tesis el PSOE es presenta com el patit que pot “liderar” la recerca d’una sortida a la “crisi” que representa el conflicte polític a Catalunya.

El PSOE també proposa “clarificar el repartiment constitucional” i una “millor delimitació de les competències”. En aquest sentit, també defensa reconèixer les “singularitats” dels territoris de l’estat.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (15-4-2019)

778 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: