LA RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL JUDICI: TOTES LES PROPOSTES FINS ARA

La resposta a la sentència del judici contra el procés que emetrà el Tribunal Suprem espanyol és avui un dels principals debats de l’independentisme. Tot i la manca d’unitat entre partits, una de les propostes compartides és demanar l’amnistia dels condemnats.

Encara no és clar quin dia es publicarà la sentència, que es preveu condemnatòria, però el fiscal Javier Zaragoza va dir que podia ser vora el 12 d’octubre. Poc més tard, el dia 16, farà dos anys que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó. En cas que no s’hagués publicat aquell dia, el tribunal hauria de justificar amb una interlocutòria per quin motiu s’ha superat el termini de dos anys.

Vaga general l’11 d’octubre

La Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han registrat un pre-avís de vaga general a Catalunya l’11 d’octubre. El fet que es registri un pre-avís no implica que es convoqui automàticament la vaga general, però és un requisit indispensable per a fer-ho.

El sindicat addueix la necessitat de derogar les reformes laborals i d’apujar el salari mínim a 1.200 euros; així mateix, reclama més recursos per a la inspecció de treball, igualtat de gènere i recuperació del poder adquisitiu de salaris i pensions. La convocatòria coincideix amb el calendari anunciat per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra el procés. Sobre això, recorden que estan compromesos amb els drets nacionals, que consideren que també afecten la situació laboral.

A banda, el Sindicat d’Estudiants ha proposat que els alumnes d’instituts i universitats catalans aturin les classes quan se sàpiga la sentència i es concentrin a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. L’endemà convocarà manifestacions a tot el país i l’endemà passat preveu que la vaga d’estudiants coincideixi amb una vaga de treballadors i es culmini amb una manifestació unitària a la tarda.

Tsunami Democràtic
Per a promoure una resposta al carrer va néixer el Tsunami Democràtic, una iniciativa sense cares visibles sorgida de la societat civil i amb la complicitat de tots els partits independentistes i entitats. Al manifest de presentació, proposaven una resposta fonamentada en la desobediència civil i en la lluita no violenta.

Tsunami Democràtic: què és i qui hi dóna suport?

Les primeres accions del Tsunami Democràtic van consistir a penjar cartells i pancartes. Després van ocupar temporalment oficines de CaixaBank i d’Iberdrola pel paper que van tenir l’octubre de 2017. La filosofia del Tsunami Democràtic és començar amb petites accions i anar pujant el nivell de mobilització. Sense concretar què proposen com a resposta a la sentència, han avançat que quan surti caldrà que la gent deixi està allò que faci. ‘La resposta que està preparada requereix una reacció immediata, però no serà només una acció concreta d’un dia’, diuen.

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
➡️Quan surti la sentència hauràs de deixar el que estiguis fent.
⚠️La resposta que està preparada requereix una reacció immediata però no serà només una acció concreta d’un dia.📆

De moment, demanen que tothom segueixi Tsunami Democràtic a les xarxes socials i, especialment, el canal de Telegram. A banda, proposen que tothom enganxi cartells de la campanya, que es poden descarregar ací.

ANC
L’Assemblea Nacional Catalana no ha comunicat encara la resposta a la sentència, però David Fernàndez, membre del secretariat nacional de l’ANC, va explicar en una entrevista a Betevé que volen col·lapsar la xarxa viària del Principat amb tres marxes ciutadanes de llarg recorregut. Segons que va dir, les marxes sortiran de diversos punts del territori i confluiran a Barcelona. La idea és que durin tres dies i els participants recorrin un centenar de quilòmetres.

Fernàndez no va concretar quin dia començarien les marxes, però va avançar que la primera jornada el recorregut seria de 40 quilòmetres, el segon de 40 més i el tercer de 20. A més d’aquestes marxes, va explicar que l’ANC també preveu de convocar una manifestació unitària, però no en va donar detalls.

Més enllà d’aquestes declaracions, l’ANC no ha volgut donar més explicacions sobre la mobilització ni ha confirmat ni desmentit missatges atribuïts a l’organització distribuïts per les xarxes socials.

Òmnium Cultural

Òmnium Cultural no han concretat la seva proposta de resposta a la sentència, sinó que han dit que s’afegiran a la que ‘generi més consens’. El president de l’entitat, Jordi Cuixart, va dir que calia fer actes de ‘protesta no-violenta en el marc de la desobediència civil davant de lleis o prohibicions injustes’, per denunciar que neguen drets humans protegits en democràcia. ‘En definitiva –afegí–, cadascú s’ha de preguntar quin sacrifici està disposat a fer com a demòcrata per defensar els drets fonamentals, tal com fem amb altres causes justes com l’emergència climàtica.’

CDR
Els CDR no han anunciat com respondran a la sentència. Tanmateix, com el Tsunami Democràtic, ha demanat que els ciutadans segueixin el seu canal de Telegram per a poder organitzar-se ràpidament. ‘Haurem de donar resposta ràpida quan surti la sentència, és necessari tenir actius el màxim nombre de canals d’informació’, avisen.

CDR Catalunya
@CDRCatOficial
📡Uniu-vos al nostre canal de Telegram per estar organitzades.

👀👂Haurem de donar resposta ràpida quan surti la sentència, és necessari tenir actius el màxim nombre de canals d’informació.https://t.me/CDR_Catalunya #EstemPreparades #ComençaLaRevolta #CDRenXarxa

Informa:VILAWEB.CAT (4-10-2019)

376 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: