LA SANITAT P√öBLICA JA BULL: COMPTE AMB OFEGAR LA GENERALITAT

“La sanitat p√ļblica ja bull ”
“El govern m√©s progressista del m√≥n mundial pot tenir la temptaci√≥ d’ofegar el Govern catal√† enmig d’una marea de descontentament del sector sanitari”

( SALVADO COT )
En plena crisi pand√®mica, quan encara no ha baixat les escales de casa seva el primer nen, ni s’ha obert una sola botiga, els sanitaris de l’Hospital Cl√≠nic ja han sortit al carrer amb les pancartes. Agraeixen els aplaudiments dels balcons, per√≤ tenen reivindicacions bastant m√©s concretes, com √©s la reversi√≥ de les retallades de la crisi anterior, que ells quantifiquen en un cinc per cent dels seus salaris. El grup de treballadors del Cl√≠nic nom√©s √©s el primer s√≠mptoma -incre√Įblement primerenc- d’una gran explosi√≥ laboral que posar√† contra les cordes bastantes empreses i institucions, per√≤ sobretot al Govern de la Generalitat.

A partir de l’aplicaci√≥ del 155, el govern del PP i la seva rodalia ideol√≤gica van intentar intimidar els professionals de l’ensenyament per la via de les den√ļncies per adoctrinament als jutjats, amb un √®xit esc√†s. Per√≤ ara el govern m√©s progressista del m√≥n mundial pot tenir la temptaci√≥ -pol√≠ticament encara m√©s perversa- d’ofegar el Govern catal√† enmig d’una marea de descontentament del sector sanitari, un √†mbit que suposa la partida m√©s gran del pressupost de la Generalitat. A m√©s, tant el PSOE com Podemos tenen poderoses ramificacions sindicals a Catalunya, a m√©s de les respectives franqu√≠cies de partit. Amb la Generalitat al l√≠mit pressupostari i l’aixeta regulada des de Madrid nom√©s cal engegar la maquin√†ria propagand√≠stica del “tanqueu TV3 i les ambaixades”. Ni tan sols caldr√† que s’embrutin les mans socialistes i comuns, ja els faran la feina PP, Vox i Ciutadans.

El govern espanyol ha progagonitzat una gesti√≥ desastrosa de la pand√®mia, plena de militars i policies i amb un dels pitjors resultats del m√≥n. Per aix√≤ necessitar√† blindar-se de la deslegitimaci√≥ extra que ha patit el mando √ļnico entre la societat catalana, exhausta despr√©s de tants anys d’hipertr√≤fia del nacionalisme espanyol. El Govern catal√† ha d’actuar r√†pid i de forma transparent, intervenint els geri√†trics (un esc√†ndol maj√ļscul) i destinant la m√†xima quantitat de recursos a un sector que ja ha entrat en ebullici√≥.

Informa:ELMON.CAT (24-4-2020)

V

212 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: