LA SEGONA ONADA JA ÉS AQUÍ: PODEM ACABAR COM EL FEMER DE MADRID

“La segona onada”
( JOSÉ ANTICH )

L’evolució de la pandèmia de coronavirus a Catalunya en les últimes dates -el risc de rebrot a prop dels 300 punts, la velocitat de contagi en 1,30 i els nous positius diaris per sobre dels 2.000- confirma l’arribada de la segona onada de la Covid-19. A aquestes preocupants dades se sumen les mesures de xoc que vol implementar la Conselleria de Salut en els propers quinze dies demanant que es recuperi en la mesura possible el teletreball en les empreses i que les classes a la universitat tornin a ser en línia. El tercer indicador de preocupació ha arribat del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que ha assenyalat que els propers dies són claus si no es vol arribar a una situació similar a la de Madrid.

Encara que ens falta molt per saber de la Covid-19, sí que hi ha algunes coses que hem arribat a aprendre i que és obligatori que a partir d’ara se n’extremi la vigilància si no volem que la situació es deteriori greument i tornin a traspassar-se a l’economia les seves conseqüències, just en un moment en què s’han fet alguns passos per reprendre una mínima normalitat. Una de les principals mesures té a veure amb el límit màxim de sis persones en les reunions socials. El que no pot ser és que passi com a Madrid on aquest dissabte a la nit la policia municipal va aixecar actes de més d’un centenar de festes particulars amb un nombre de persones per sobre del permès i fins i tot en una d’elles hi havia 80 persones en un domicili privat en què se celebrava una festa de pagament.

El degradant espectacle públic viscut a la capital d’Espanya entre el govern de la Comunitat i el de Pedro Sánchez també ens ofereix algunes claus del camí que no hem d’emprendre. De fet, amb les mesures que ara prova d’implementar el Govern, quan les xifres a Catalunya de rebrot, per exemple, no arriben a un 50% de les de Madrid, ja demostren que la sensibilitat de les autoritats és molt diferent i que la prioritat és revertir la corba, deixar de banda qualsevol espectacle, i no jugar amb la vida dels ciutadans.

Perquè la pandèmia de la Covid-19 també ens ensenya com d’important és avançar-se i que serveix de poc mirar cap a un altre costat. Els que han jugat a temeraris n’han sortit més mal parats. Aquesta és una lliçó que no s’hauria d’oblidar a l’hora de trobar l’equilibri necessari.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-102020)

223 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: