L’advocat Jaume Alonso Cuevillas té clar que la sentència del judici al procés ja està decidida. Serà, més o menys, diu, la meitat del que demana la fiscalia.

“No seran condemnats per rebel·lió, sinó per conspiració per a la rebel·lió. Una condemna d’entre 8 i 12 anys de presó“, ha dit Cuevillas en una entrevista al Diari de Girona.

També ha avançat que es presentarà un recurs a Estrasburg i que abans que es resolgui, “que serà d’aquí 6 o 8 anys, serem república”.

L’advocat, per altra banda, ha posat en dubte la imparcialitat de la justícia espanyola. “Els jutges són humans i per tant imperfectes, amb les seves fílies i fòbies i s’equivoquen”, admet l’advocat. No obstant això, afegeix, en aquesta causa això “va molt més enllà, perquè està polititzada, amb jutges que no són imparcials”.

 

Candidatura per Girona

 

Quan se li va proposar de ser cap de llista per a les eleccions del 28-A, a Cuevillas li va costar acceptar. “Mai no m’havia plantejat entrar en política; de fet, quan em van dir de ser candidat, primer vaig respondre que a mi no se m’hi havia perdut res, a Madrid”, explica en l’entrevista. Diu que el convèncer Lluís Llach, “en un viatge amb cotxe a Bilbao que fèiem ell, en Roures i jo”.

Cuevillas també ha explicat que la primera idea va ser que anés de candidat a les eleccions europees.

Informa:ELNACIONAL.CAT (25-3-2019)